Ovo su ministri koji su ostali bez fotelje...

Sedmoro dosadašnjih ministara u Vladi Srbije neće se naći u novom kabinetu Aleksandra Vučića.

Srbija 08.08.2016 | 16:41
Ovo su ministri koji su ostali bez fotelje...
Bez portfelja i fotelja ostali su Nikola Selaković (pravda), Ivan Tasovac (kultura i informisanje), Željko Sertić (privreda), Snežana Bogosavljević Bošković (poljoprivreda), Kori Udovički (lokalna uprava i državna samouprava), Srđan Verbić (prosveta, nauka i tehnološki razvoj) i Velimir Ilić (bez portfelja zadužen za vanredne situacije).

Iznenađenje donekle predstavlja jedino izostavljanje Selakovića, s obzirom da se spekulisalo da će on ostati na mestu ministra pravde. Sigurno je, međutim, da će Selaković i dalje imati istaknute mesto u stranci, a moguće i u nekoj drugoj državnoj službi.



Ivan Tasovac, iako u poslednje vreme prilično aktivan, makar u sukobu sa novinarskim udruženjima, nije uspeo da sačuva ministarsku fotelju. U javnosti je stekao epitet ministra koji se vrlo malo bavio svojim resorom, osim što je davao obećanja o otvaranjima muzeja koja nisu ispunjena.

 

Željko Sertić u poslednje vreme spominjao se kao moguće rešenje za prvog čoveka Elektroprivrede Srbije.

 

Prelaznu ocenu nakon dve godine u fotelji očigledno nije dobila ni Kori Udovički na mestu ministra državne uprave i lokalne samouprave, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

 

Mesta u vladi nije bilo ni za Snežanu Bogosavljević Bošković, kao i zaVelimira Ilića koji je, iako je bio zadužen za vanredne situacije, najmanje pokazao upravo u slučajevima velikih poplava u Srbiji.

 

Pojedini njegovi nastupi u javnosti izazivali su čak i podsmeh.

 

Na kraju, Srđan Verbić ostao je bez fotelje nakon skandala sa poništavanjem konkursa za naučne projekte, ali ostaće upamćeno i da je govorio o nemogućnosti sprovođenja programa dualnog obrazovanja u Srbiji, prenosi Blic.

Verbić je, međutim, ocenio da u Srbiji ne postoji infrastruktura koja može da podrži sistem dualnog obrazovanja, kao što to mogu, na primer, Nemačka i Švajcarska.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

RS

08.08.2016 15:29

Selakovića nije trebalo mijenjati odn.ministarstvo pravde.

ODGOVORITE