"Удовољићемо Човићевим захтјевима"

"Који су захтјеви Човића? Умјесто ријечи ‘кантони’, да их побројимо: Ливањски, Сарајевски… Нема проблема, ако треба таквом формалном захтјеву изаћи у сусрет, врло радо и идемо даље”, рекао је Изетбеговић.

Босна и Херцеговина 08.08.2016 | 22:56
"Удовољићемо Човићевим захтјевима"
Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је данас како у политици нема мјеста љутњи коментаришући прије неколико дана неодржавање састанка са чланом Предсједништва БиХ Драганом Човићем, који је требао бити одржан у близини Коњица, додавши како је на Човићу да закаже нови састанак.

Човић је у јавности изразио негодовање након састанка Изетбеговића са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, 31. јула, када је договорен механизам координације те кредитни аранжман са Међународним монетарним фондом (ММФ).

Изетбеговић се два дана касније, како је рекао, одазвао састанку са Човићем који се на истом – није појавио.

“Причекаћемо да господин Човић сазове састанак, прошли пут сам ја то, нажалост неуспјешно, урадио, па се надам да ће овај пут бити успјешнији, дакле – до њега је. Механизам координације је фактички ријешен, јер речено је у овоме приједлогу који смо ми потписали неки дан да ће бити Федерација и кантони, ако је некоме до тих детаља… мада су то ствари које се подразумијевају, ја то сматрам ријешеном ствари. Који су захтјеви Човића? Умјесто ријечи ‘кантони’, да их побројимо: Ливањски, Сарајевски… Нема проблема, ако треба таквом формалном захтјеву изаћи у сусрет, врло радо и идемо даље”, рекао је Изетбеговић.

Додао је како у политици нема мјеста љутњи и емоцијама, алудирајући на то да Човићу “није замјерио”.

“У политици нема љутње, у политици постоје само рационалне и нерационалне емотивне одлуке, ја мислим да емотивне никоме не користе. Мислим да без једног коректног односа бошњачких и хрватских представника нема напретка у овој земљи. С господином Човићем се нисам чуо десетак дана, до њега је, имали смо састанак на који није дошао, а мени је преостало: да ли да вјерујем својим очима или порукама којима смо договорили тај састанак, вјероват ћу ономе што је он рекао – да се радило о неспоразуму. Са Додиком је договорено да ће представљати Федерација и кантони Федерацију, е сад господин Човић тражи да буде речено десет кантона и да се поброје, то је прихватљиво”, истакао је Изетбеговић.

На питање о приједлогу да се званичницима у БиХ забрани обнашање и страначких и државних функција у исто вријеме, Изетбеговић је нагласио како би такво нешто било позитивно.

“За једно двије године ћу вам рећи шта мислим о томе, није то лоша идеја, мислим да би то било добро, сви требамо радити оно на шта нас обавезује устав и закон, да представљамо своје грађане, да се у нашем дјеловању не осјети ни национална ни страначка припадност, колико је то могуће”, закључио је Изетбеговић.

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Чизмо

08.08.2016 12:56

Бакире и ти си почео говорити "фактички" као Жељка, изгледа да сте исту школу завршили за политичаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е?

08.08.2016 13:05

Зато Бакир кад се смије изгледа као да нема нити једног зуба у глави!? Мозга нема, то знам, али зуба? Сто се бојати пса који нема циме да угризе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина!

08.08.2016 14:49

Ма само се играју са народом цораве баке.Они су одмах могли свакоме угодити и саставити то,а не без везе година дана продје и тако це опет неку глупост годину дана отезати.Њима њихове високе плате редовно лијезу на рацун то не одлазу и са тиме се не играју.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој бакире

08.08.2016 15:19

Сад це несто Додику сметати, то је све унапријед смисљено само ти немас кликере за ту игру, ниси ти за високе политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрки

08.08.2016 15:32

Бакир је инаце глуп. Никада није био политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нео

08.08.2016 15:44

А Милорад и Драган као несто бољи? Све тројицу би их, одједном, на некој дебати до плаца довео! Нема нико за на црту да им изадје... Ево ја се јављам, да их подерем...ма ста подерем, разбијем као дјетету звецку....

Name

ре

08.08.2016 15:46

Е таман ћеш му ти реци паметњаковицу

Name

Имам осип од оваквих

08.08.2016 16:51

Ала напорно раде ови политичари, баш се пате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон

08.08.2016 23:02

Зрели за пензије.Досадили су висе И богу И нероду.