ОИ - најава: Орлове чека највећи такмац за друго мјесто - НБА Кенгури!

Ко не мисли тако, нека погледа како су прошли Французи! Пети Милс, Ендрју Богут и Арон Бејнс искочили су као лидери Кенгура у дуелу са сломљеном Француском, а без трунке уздржаности користили су најјача оружја - брз и ефикасан проток лопте, уз снажну игру под обручима и брзе руке одбрамбеног бедема.

Кошарка 08.08.2016 | 16:15
ОИ - најава: Орлове чека највећи такмац за друго мјесто - НБА Кенгури!
Венецуела је била савршен плен за успешно отварање кошаркашког турнира и пробој менталне баријере у далеком Рију, али српску експедицију сада чека много већи изазов. Тачније, у другом колу пред Орловима Александра Ђорђевића наћи ће се највећи противник за другу позицију - Аустралија (19.15, РТС). 

А ако неко мисли другачије, онда му предлажемо да се још једном присети шта су НБА Кенгури учинили Француској пре само два дана. Била је то представа у којој су пулениАндреја Леманиса истакли озбиљну кандидатуру за једну од медаља. 

И то треба да буде довољно упозорење Србији. Али, не и разлог за страх, иако Аустралија у саставу има чак пет НБА играча и два евролигашка адута.

"Аустралија је брза и експлозивна екипа, кошарка им се базира на снази. Одувек су били незгодни, имају пет НБА играча који играју на завидном нивоу. Имају Милса, једног од најбољег шутера на Играма, Богута који је центар са одликама плејмејкера, али имају и они својих слабости. Идемо на победу, сигуран сам да ћемо исто приступити мечу", јасан је Александар Ђорђевић.

Зато ће за сусрет са Аустралијом као један од најважнијих елемената бити - психичка припрема. А у томе је селектор Ђорђевић један од најбољих, што је много пута доказао. А сада ће бити потребно да комплетна екипа буде на врхунцу. Свесни су тежине изазова и Орлови, зато и нису желели да иду превише унапред, већ су одмах после прве победе у групној фази окренули лист и почели да кују победнички план.

Пети Милс, Ендрју Богут и Арон Бејнс искочили су као лидери Кенгура у дуелу са сломљеном Француском, а без трунке уздржаности користили су најјача оружја - брз и ефикасан проток лопте, уз снажну игру под обручима и брзе руке одбрамбеног бедема. О томе колико моћан напад има Аустралија довољно говори податак да је скупила чак 29 асистенција у првом мечу. Само две мање од америчког Дрим тима, који се налази на врху листе. Уз то имала је чак 11 украдених лопти, колико и Аргентина, а опет - тек нешто мање од Амера. 

На то ће Орлови највише и морати да обрате пажњу - да успоре игру противника, али и да покушају да затворе пролазе кроз рекет. Тачније, да Аустралији онемогуће лаке поене, као и да број грешака смање на минимум. 

Али, ни Аустралија није мирна пред следећи велики корак. Први помоћник селектора Леманиса, Лук Лонгли, упозорава да највећу претњу представља - Милош Теодосић.

"Србија је јака. Очекујем да ће утакмица са Србијом бити далеко неизвеснија од оне с Француском, уз много више физичких дуела. Знамо сви да Теодосић није исти тип играча као Тони Паркер, али Србија га користи као осовини у изградњи свих нападачких акција. Зато морамо посебну пажњу да обратимо на њега", рекао је некадашњи репрезентативац Аустралије, који је као играч 2000. године имао прилику да укрсти копља са Југославијом на Олимпијским играма у Сиднеју. 

Али, Лонглијев извештај указао је и на следеће ставке због којих ће Кенгури морати посебно да зазиру.

"Србија је екипа која добро држи контролу скокова, физички је врло јака и издржљива екипа. У питању је један врло лукав и промућуран састав, са којим ћемо сигурно имати доста посла".

Игра у мечу са Венецуелом показала је српску моћ у офанзивној линији и разноврсност коју поседује, али оставила и дозу резервисаности када је у питању решавање задатака код одбрамбених скокова. С обзиром на физичку моћ центарског тандема Богут-Бејнс, али и велики калибар који поседују Пети Милс, Џо Инглс и Ендрју Делаведова, простор за грешку биће минималан. Јер, у питању су два снажна центра, којима подршку пружају два одлична шутера и играч који се ни у једном тренутку енергетски не штеди. А ако то није довољно, онда на то додајте и "европске" узданице Брока Мотума, који је у Жалгирису потврдио да је пред њим блистава будућности, као и Локомотивин ударник - Рајан Брохоф. 

Србију чека озбиљан посао. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар