OI - najava: Orlove čeka najveći takmac za drugo mjesto - NBA Kenguri!

Ko ne misli tako, neka pogleda kako su prošli Francuzi! Peti Mils, Endrju Bogut i Aron Bejns iskočili su kao lideri Kengura u duelu sa slomljenom Francuskom, a bez trunke uzdržanosti koristili su najjača oružja - brz i efikasan protok lopte, uz snažnu igru pod obručima i brze ruke odbrambenog bedema.

Košarka 08.08.2016 | 16:15
OI - najava: Orlove čeka najveći takmac za drugo mjesto - NBA Kenguri!
Venecuela je bila savršen plen za uspešno otvaranje košarkaškog turnira i proboj mentalne barijere u dalekom Riju, ali srpsku ekspediciju sada čeka mnogo veći izazov. Tačnije, u drugom kolu pred Orlovima Aleksandra Đorđevića naći će se najveći protivnik za drugu poziciju - Australija (19.15, RTS). 

A ako neko misli drugačije, onda mu predlažemo da se još jednom priseti šta su NBA Kenguri učinili Francuskoj pre samo dva dana. Bila je to predstava u kojoj su puleniAndreja Lemanisa istakli ozbiljnu kandidaturu za jednu od medalja. 

I to treba da bude dovoljno upozorenje Srbiji. Ali, ne i razlog za strah, iako Australija u sastavu ima čak pet NBA igrača i dva evroligaška aduta.

"Australija je brza i eksplozivna ekipa, košarka im se bazira na snazi. Oduvek su bili nezgodni, imaju pet NBA igrača koji igraju na zavidnom nivou. Imaju Milsa, jednog od najboljeg šutera na Igrama, Boguta koji je centar sa odlikama plejmejkera, ali imaju i oni svojih slabosti. Idemo na pobedu, siguran sam da ćemo isto pristupiti meču", jasan je Aleksandar Đorđević.

Zato će za susret sa Australijom kao jedan od najvažnijih elemenata biti - psihička priprema. A u tome je selektor Đorđević jedan od najboljih, što je mnogo puta dokazao. A sada će biti potrebno da kompletna ekipa bude na vrhuncu. Svesni su težine izazova i Orlovi, zato i nisu želeli da idu previše unapred, već su odmah posle prve pobede u grupnoj fazi okrenuli list i počeli da kuju pobednički plan.

Peti Mils, Endrju Bogut i Aron Bejns iskočili su kao lideri Kengura u duelu sa slomljenom Francuskom, a bez trunke uzdržanosti koristili su najjača oružja - brz i efikasan protok lopte, uz snažnu igru pod obručima i brze ruke odbrambenog bedema. O tome koliko moćan napad ima Australija dovoljno govori podatak da je skupila čak 29 asistencija u prvom meču. Samo dve manje od američkog Drim tima, koji se nalazi na vrhu liste. Uz to imala je čak 11 ukradenih lopti, koliko i Argentina, a opet - tek nešto manje od Amera. 

Na to će Orlovi najviše i morati da obrate pažnju - da uspore igru protivnika, ali i da pokušaju da zatvore prolaze kroz reket. Tačnije, da Australiji onemoguće lake poene, kao i da broj grešaka smanje na minimum. 

Ali, ni Australija nije mirna pred sledeći veliki korak. Prvi pomoćnik selektora Lemanisa, Luk Longli, upozorava da najveću pretnju predstavlja - Miloš Teodosić.

"Srbija je jaka. Očekujem da će utakmica sa Srbijom biti daleko neizvesnija od one s Francuskom, uz mnogo više fizičkih duela. Znamo svi da Teodosić nije isti tip igrača kao Toni Parker, ali Srbija ga koristi kao osovini u izgradnji svih napadačkih akcija. Zato moramo posebnu pažnju da obratimo na njega", rekao je nekadašnji reprezentativac Australije, koji je kao igrač 2000. godine imao priliku da ukrsti koplja sa Jugoslavijom na Olimpijskim igrama u Sidneju. 

Ali, Longlijev izveštaj ukazao je i na sledeće stavke zbog kojih će Kenguri morati posebno da zaziru.

"Srbija je ekipa koja dobro drži kontrolu skokova, fizički je vrlo jaka i izdržljiva ekipa. U pitanju je jedan vrlo lukav i promućuran sastav, sa kojim ćemo sigurno imati dosta posla".

Igra u meču sa Venecuelom pokazala je srpsku moć u ofanzivnoj liniji i raznovrsnost koju poseduje, ali ostavila i dozu rezervisanosti kada je u pitanju rešavanje zadataka kod odbrambenih skokova. S obzirom na fizičku moć centarskog tandema Bogut-Bejns, ali i veliki kalibar koji poseduju Peti Mils, Džo Ingls i Endrju Delavedova, prostor za grešku biće minimalan. Jer, u pitanju su dva snažna centra, kojima podršku pružaju dva odlična šutera i igrač koji se ni u jednom trenutku energetski ne štedi. A ako to nije dovoljno, onda na to dodajte i "evropske" uzdanice Broka Motuma, koji je u Žalgirisu potvrdio da je pred njim blistava budućnosti, kao i Lokomotivin udarnik - Rajan Brohof. 

Srbiju čeka ozbiljan posao. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar