'Пристрасне судије су већ осудиле Младића'

Ако жалбено вијеће Хашког трибунала одбије поднесак којим су адвокати генерала Ратка Младића тражили обустављање поступка и изузеће пристрасних судија, готово је извјесно да ће му бити изречена драконска казна, изјавио је адвокат Миодраг Стојановић, члан тима одбране генерала Младића.

Република Српска 08.08.2016 | 10:55
'Пристрасне судије су већ осудиле Младића'
"Тражили смо изузеће судија Алфонса Орија и Кристофа Флугеа, који се налазе у судском вијећу које води поступак против генерала Младића, те да се комплетно суђење врати на почетак због потпуно нерегуларних услова у којима је поступак вођен. Било гдје у свијету немогуће је да у суђењу оптуженом учествују судије које су оптуженику пресудиле и прије поступка", рекао је Стојановић за "Еуроблиц".

Он је појаснио да су судије Ори и Флуге, прије него што је Младићев предмет пред Хашким трибуналом уопште почео да се обрађује, у неким ранијим процесима већ помињали његовог клијента као "сукривца за злочине" који су осуђенима стављани на терет.

"Ори и Флуге учествовали су у суђењима Здравку Толимиру, Станиславу Галићу, Момчилу Крајишнику и у неким другим предметима, гдје су у пресудама наводили наводну одговорност генерала Младића за злочине у Сребреници, учешће у удруженом злочиначком подухвату, гранатирању Маркала", каже Стојановић.

Према његовим ријечима, овако пристрасне судије не би могле да буду ангажоване ни у једном нормалном суђењу.

"Ненормално је и да предсједник Механизма за међународне трибунале Теодор Мерон, који ће водити жалбени поступак, прије завршетка суђења даје изјаве да је Младић крив", сматра Стојановић.

Он је додао да је одбрана тражила и формирање посебне радне групе УН која би требало да сачини извјештај о томе да ли су Младићева права на поштено суђење прекршена.

Представници Хашког тужилаштва прије неколико дана Трибуналу су доставили поднесак о овој теми и у њему од жалбеног вијећа траже да буде одбијен поднесак Младићеве одбране.

Извор: Срна

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Лија

08.08.2016 09:30

Генерал је осуђен оног тренутка кад је изручен у Хаг. Пресуду су му исписали они који одлучише да га изруче злотворима у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

08.08.2016 12:47

Медјународни Суд у Хагу није Суд Правде вец суд тајних владара из сенке који преко Суда у Хагу прогоне своје неистомисљенике. Тако барем писе у Протоколу Сионски Мудраца од прије двијесто година у коме се јавно описује улога Медјународног Суда у Хагу у поробљавања цовјецанства. СРБима нико није крив сто су они због свог незнања пристали да играју у дјавољем колу и тако дали стварањем и русењем Југославије свој велики допринос у прављењу и утврдјивању Новог свјетског Поретка.

Name

НИДЗО

08.08.2016 19:48

ЗАТО КИНЕЗИ ЛАДНО ОДЈЕБАСЕ НЕКИ ДАН МЕДЈУНАРОДНИ СУД.НЕ ПРИЗНАЈУ НИКАКВУ ЊИХОВУ АРБИТРАЗУ

Name

Цедомир Цеткотовиц

08.08.2016 09:47

Па зато су и основали тај суд да осуде и демонизују своје непријатеље против којих су ратовали.како вам то до сада вец није јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

нови поредак.

08.08.2016 14:09

ШТА' АКО СЕ ДЕСИ' ДА ТАЈ НОВИ СВЕСКИ ПОРЕДАК СЕ ИЗЈАЛОВИЛИ.

Name

Драган

08.08.2016 10:01

Па суд је и направљен само због тога! Да осуди Србе који су бранили своју земљу и да легитимитет разбијању Југославије од стране Запада. Историја и стручна јавност ће судити том 'суду' који ће бити уписан у историју бесчашћа. Младићу и Караџићу желим све најбоље, ми знамо ко су и колико је велико њихово дело.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

08.08.2016 10:07

А теско му доказат кривицу,стварно те судије нису нормалне. Цо'јек сједи ни крив ни дузан у затвору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.кики

08.08.2016 11:09

Хахахаха

Name

008

08.08.2016 10:39

На овом слуцају осим појединих политицара добро це се обогатити и неки адвокати јер раде да ниста не ураде. Знају они да од тога нема ниста али ипак дају бомбастицне изјаве за обицне смртнике.

ОДГОВОРИТЕ