Ф1: Истиче ли вријеме за Аривабенеове поправне шеме?!

„Од Барселоне нисмо урадили ништа по питању шасије, нема напредка у побољшању пријањања болида“, оправдање је Мауриција Аривабенеа за подињен полоај Ферарија у односу на Ред Бул.

Остали спортови 23.08.2016 | 13:15
Ф1: Истиче ли вријеме за Аривабенеове поправне шеме?!
Не стишава се медијска хајка, повици и погрде које Италијани тако лако бацају ка тиму из Маранела. Ферари не оправдава оекивања домае јавности па се оекује да после смене техниког директора Дејмса Алисона из фотеље оде и Маурицио Аривабене. Тако бар пишу италијански медији, док се први овек екипе на неки наин правда застојем у развоју шасије за ову сезону. Он не говори о оставци, тако да се цела ствар око кадровских решења не помера с мртве таке. То је и логино, јер би замена на месту шефа екипе у сред сезоне била непримерена реномеу Скудерије.

„У Канади смо прилино добро реаговали када је ре о развоју мотора, и то је било крајње конкретно. Ипак ако сагледамо ситауцију мало шире, мое се реи да ми од Барселоне немамо никакав степен развоја на шасији болида. Немамо баш никакав напредак у нивоу пријањања болида, и то је велики проблем. Знамо шта морамо да радимо и гдје је запело, али сигурно да сада није лако“, медијско је оправдање Аривабенеа за оно што сада с правом Италијани зову укроеним Фераријем.

Да ситуација по Скудерију буде још гора, конкурентност, односно инфериорност је постала заштитни знак екипе, па се елници Мерцедеса и Ред Була све рее окреу у правцу Фераријевог бокса када приају о конкурентима за постоље.

„Морам да каем да је Ред Бул прилино добар, али и да је заиста испред нас. Ипак, то не знаи да се предајемо, да одустајемо од сезоне. Настављамо са преданим радом, а резултате емо видети", Аривабене се оправдава, и на неки наин траи још времена и подршке од новинара и навијаа. Италијанска јавност меутим једноставно траи резултате, али пошто их нема они би најрадије видели неког другог у вруој фотељи Ферарија.

У својој последњој прии за престини Мотор Спорт Аривабене недвосмислено прелази са такмиарке на технику, односно инењерску теорију о динамици, и аеродинамикој конструкцији садашње шасије. Аривабене као кљуни фактор за боље убрзање Ферарија наводи ефикасније пријањање које би омогуило да по њему сасвим коректан агрегат испоруи тано онолико снаге колико је потребно за преузимање позиција од Ред Була. Како било, од свега тога за сад нема много користи јер Себастијан Фетел и Кими Рајконен болују од убрзања, али и од тактиких грешака које се односе на процене времена одлазака у бокс. Италијански новинари зато поново прст упиру ка Фераријевом боксу за ији струни штаб се сматра да греши не само у техниким, него и у тактиким решењима у току трка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар