ОИ - Маљковић: Превише грешака...!

Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић рекла је да је задовољна залагањем свог тима у поразу против Шпаније на почетку Олимпијских игара. Кошаркашице Србије самокритичне, али истичу и добре ствари после пораза од Шпаније на почетку олимпијског турнира.

Кошарка 08.08.2016 | 11:45
ОИ - Маљковић: Превише грешака...!
Србија је изгубила 59:65 у првом колу такмичења, а сутра игра против Канаде.

"Дефинитивно против Шпаније не може да се игра са оволико грешака. Прва утакмица на турниру и већ дерби. Ја сам задовољна залагањем. Ово је прва утакмица, одмах смо добили највећег кандидата за медаљу уз САД. Задовољна сам залагањем, поготово јер је прва утакмица на оваквој манифестацији", рекла је Маљковићева новинарима у Рио де Жанеиру.

"Свима су пуна уста Канаде. Ми смо у припремама за Светско првенство 2014. играле са њима и губиле по 20 разлике. Њихове најбоље играчице играју у Француској и добро их познајем. Нема непознаница, играју на тело и користе физичку предност коју имају. Све играчице су им као наше Јелена Миловановић или Соња Петровић, те градје, те висине", рекла је Маљковићева.

Селекторка је објаснила како Канада игра и шта њена екипа мора да ради.

"Ненормално су јаке. Немају ништа посебно нападачки или одбрамбено, само играју на своју снагу и тако могу да помуте разум и концентрацију противнику, јер против њих је као да играш против мушке екипе. Као ми у припремама кад играмо против мушких кадета или јуниора, ето такав осећај имамо кад играмо против Канаде. Сад треба задржати концентрацију јер нас чекају крв, сузе и зној. Мораћемо да се побијемо сутра", рекла је селекторка.

Кошаркашице Србије самокритичне, али истичу и добре ствари после пораза од Шпаније на почетку олимпијског турнира.

Женска кошаркашка репрезентација Србије поразом од Шпаније (65:59) је дебитовала на Олимпијским играма.

Шампионке Европе нису успеле да турнир у Рио де Жанеиру започну тријумфом, што би им знатно олакшало борбу за четвртфинале.

Јелена Миловановић је после утакмице рекла је да је њена екипа много грешила, али да се нада да ће тим из тог пораза извући поуке, док је Соња Петровић истакла да многе ствари морају да се побољшају.

"После скоро 20 година смо на Олимпијским играма, па су вероватно трема и нервоза учиниле своје. Играле смо против Шпаније, која је најбоља у Европи. Добро, ми смо шампионке, али се зна каква је Шпанија већ дуги низ година. Наше грешке су нас коштале много, али смо у суштини одиграле добру утакмицу. Надам се да ћемо извући поуке и добро се спремити за Канаду", рекла је Миловановићева новинарима у Рију.

Она је била најефикаснија у екипи са 17 поена.

"Небитно је ко је био двоцифрен, а ко једноцифрен. Битно је да играмо добро. И да смо сви једноцифрени а победимо - супер. Данас смо нас три биле двоцифрене, али то није било довољно. Треба сви да се укључимо, пре свега у одбрани, јер ако је одбрана добра, напад ће сам доћи. Ми нисмо биле на највишем нивоу, поготово на крају. Треба сада извући поуке и спремити се за сутра", рекла је Јелена Миловановић.

Соња Петровић је истакла да мора да се побољша много ствари.

"Има много ствари које морамо да побољшамо. Фали нам очигледно концентрација у појединим тренуцима. Свака од нас зна да може боље да игра, сви смо свесни колико има простора за напредак. Немамо времена за жаљење, ово су Олимпијске игре. Сутра нас чека утакмица која је вероватно битнија. Играмо против Канаде која је дошла да покаже да је нова сила у женској кошарци. Време је да се концентришемо и дођемо до победе".

Петровићева је истакла да је тим имао и добрих тренутака.

"Имало смо тренутка када мислим да смо изгледали борбено, са више енергије. Очигледно је да је проблем краћа ротација и то има утицај јер опада снага. То је проблем, али ово су Олимпијске игре и не можеш да играш 20 минута, већ 40 минута мораш да си своја најбоља верзија", рекла је Петровићева.

"Шпанија нас није добила на њихову бољу игру, него на наше грешке. То боли, кад знаш да си неком нешто поклонио, а не да ти је неко нешто узео", додала је она.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар