OI - Maljković: Previše grešaka...!

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković rekla je da je zadovoljna zalaganjem svog tima u porazu protiv Španije na početku Olimpijskih igara. Košarkašice Srbije samokritične, ali ističu i dobre stvari posle poraza od Španije na početku olimpijskog turnira.

Košarka 08.08.2016 | 11:45
OI - Maljković: Previše grešaka...!
Srbija je izgubila 59:65 u prvom kolu takmičenja, a sutra igra protiv Kanade.

"Definitivno protiv Španije ne može da se igra sa ovoliko grešaka. Prva utakmica na turniru i već derbi. Ja sam zadovoljna zalaganjem. Ovo je prva utakmica, odmah smo dobili najvećeg kandidata za medalju uz SAD. Zadovoljna sam zalaganjem, pogotovo jer je prva utakmica na ovakvoj manifestaciji", rekla je Maljkovićeva novinarima u Rio de Žaneiru.

"Svima su puna usta Kanade. Mi smo u pripremama za Svetsko prvenstvo 2014. igrale sa njima i gubile po 20 razlike. Njihove najbolje igračice igraju u Francuskoj i dobro ih poznajem. Nema nepoznanica, igraju na telo i koriste fizičku prednost koju imaju. Sve igračice su im kao naše Jelena Milovanović ili Sonja Petrović, te gradje, te visine", rekla je Maljkovićeva.

Selektorka je objasnila kako Kanada igra i šta njena ekipa mora da radi.

"Nenormalno su jake. Nemaju ništa posebno napadački ili odbrambeno, samo igraju na svoju snagu i tako mogu da pomute razum i koncentraciju protivniku, jer protiv njih je kao da igraš protiv muške ekipe. Kao mi u pripremama kad igramo protiv muških kadeta ili juniora, eto takav osećaj imamo kad igramo protiv Kanade. Sad treba zadržati koncentraciju jer nas čekaju krv, suze i znoj. Moraćemo da se pobijemo sutra", rekla je selektorka.

Košarkašice Srbije samokritične, ali ističu i dobre stvari posle poraza od Španije na početku olimpijskog turnira.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije porazom od Španije (65:59) je debitovala na Olimpijskim igrama.

Šampionke Evrope nisu uspele da turnir u Rio de Žaneiru započnu trijumfom, što bi im znatno olakšalo borbu za četvrtfinale.

Jelena Milovanović je posle utakmice rekla je da je njena ekipa mnogo grešila, ali da se nada da će tim iz tog poraza izvući pouke, dok je Sonja Petrović istakla da mnoge stvari moraju da se poboljšaju.

"Posle skoro 20 godina smo na Olimpijskim igrama, pa su verovatno trema i nervoza učinile svoje. Igrale smo protiv Španije, koja je najbolja u Evropi. Dobro, mi smo šampionke, ali se zna kakva je Španija već dugi niz godina. Naše greške su nas koštale mnogo, ali smo u suštini odigrale dobru utakmicu. Nadam se da ćemo izvući pouke i dobro se spremiti za Kanadu", rekla je Milovanovićeva novinarima u Riju.

Ona je bila najefikasnija u ekipi sa 17 poena.

"Nebitno je ko je bio dvocifren, a ko jednocifren. Bitno je da igramo dobro. I da smo svi jednocifreni a pobedimo - super. Danas smo nas tri bile dvocifrene, ali to nije bilo dovoljno. Treba svi da se uključimo, pre svega u odbrani, jer ako je odbrana dobra, napad će sam doći. Mi nismo bile na najvišem nivou, pogotovo na kraju. Treba sada izvući pouke i spremiti se za sutra", rekla je Jelena Milovanović.

Sonja Petrović je istakla da mora da se poboljša mnogo stvari.

"Ima mnogo stvari koje moramo da poboljšamo. Fali nam očigledno koncentracija u pojedinim trenucima. Svaka od nas zna da može bolje da igra, svi smo svesni koliko ima prostora za napredak. Nemamo vremena za žaljenje, ovo su Olimpijske igre. Sutra nas čeka utakmica koja je verovatno bitnija. Igramo protiv Kanade koja je došla da pokaže da je nova sila u ženskoj košarci. Vreme je da se koncentrišemo i dođemo do pobede".

Petrovićeva je istakla da je tim imao i dobrih trenutaka.

"Imalo smo trenutka kada mislim da smo izgledali borbeno, sa više energije. Očigledno je da je problem kraća rotacija i to ima uticaj jer opada snaga. To je problem, ali ovo su Olimpijske igre i ne možeš da igraš 20 minuta, već 40 minuta moraš da si svoja najbolja verzija", rekla je Petrovićeva.

"Španija nas nije dobila na njihovu bolju igru, nego na naše greške. To boli, kad znaš da si nekom nešto poklonio, a ne da ti je neko nešto uzeo", dodala je ona.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar