Мишко је шампион, Рисоња подвио реп!

Побједник 244. Грмечке кориде, која је данас одржана на Поповића брду код Оштре Луке, је бик Мишко, власника Бранка Тубића из Врбовеца у Хрватској.

Република Српска 07.08.2016 | 21:49
Мишко је шампион, Рисоња подвио реп!
Шампион Мишко у финалној борби био је бољи од бика Рисоње, власника Јове Вођевића из Бјелајца код Мркоњић Града.

Побједник у средњој категорији је бик Кукан, власника Милорада Милекића из Бјелајца, који је у финалној борби побиједио Мркоњу, власника Рифета Захировића из Зецова код Приједора.

Власник шампионског бика Мишка од организатора манифестације, општине Оштра Лука, добио је награду од 2.000 марака и пехар Грмечке кориде. Власници другопласираног 1.000 марака, а првопласирани у средњој категорији 1.000 и другопласирани 700 КМ.

Пред више стотина љубитеља народних обичаја, дружења и надметања на традиционалној крајишкој борби бикова, рогове је укрстило осам бикова у средњој категорији тешких до 850 килограма и осам бикова који имају више од 850 килограма у тешкој категорији.

Коридом су доминирали бикови чији су власници из Поткозарја, Подгрмеча, али и остатка БиХ, који редовно учествују на овом такмичењу.

Начелник општине Оштра Лука Драган Станар је истакао да су борбе бикова традиција коју треба чувати и преносити будућим нараштајима, управо онако како су је наши стари пренијели до данас.

"На нама је да наставимо да његујемо традицију нашег краја и да сваке године привучемо што већи број младих који не треба да се стиде, већ да се поносе витештвом и јунаштвом које се у нашем крају годинама његује", рекао је Станар.

Најстаријом коридом на Балкану завршене су илинданске свечаности, поводом крсне славе општине Оштра Лука.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

08.08.2016 04:48

То укинути под хитно какви су то болесници што то прате и организују под хитно на лијечење користите здравствено !

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.08.2016 08:27

Ти си, изгледа присталица, колективног дрогирања.