ОИ - Зимоњић: Бразилци су фаворити, биће нам много тешко!

Ненад Зимоњић рекао је да очекује тежак меч у другом колу олимпијског турнира, али се нада да ће успети да избори пласман у наредном фазу.

Тенис 08.08.2016 | 15:15
ОИ - Зимоњић: Бразилци су фаворити, биће нам много тешко!
Зимоњић и Ђоковић ће се у другом колу састати с бољим из дуела измедју домаћих тенисера Бруна Соареша и Марсела Мела и Тајландјана Сончата и Санчаија Ратаватана.

"Бразилци су фаворити, готово сигурно ће добити то прво коло. Биће тежак меч, они су Топ 10 играча у дублу, често играју заједно. Обојица су искусни, али ово је велико такмичење и сигурно ће бити под притиском", оценио је Зимоњић.

Бразилци ће имати велику подршку својих навијача, али Зимоњић очекује да ће због Дјоковића и спрски дубл имати гласну подршку.

"Новак има велику подршку широм света, тако да верујем да ћемо и ми имати. Увек је лепо играти пред пуним трибинама, па макар навијали и против вас", додао је он. Зимоњић је казао да је изузетно задовољан како су Дјоковић и он играли у првом колу против хрватског дубла Марина Чилића и Марина Драгање.

"Била је сјајна атмосфера на терену, заиста је феноменалан осећај бити део тако нечега. Очекивали смо јако тежак меч, али испоставило се да смо одиграли скоро савршено и добили прилично лако. Држали смо меч под контролом од самог почетка и одиграли смо јако добро у важним моментима", рекао је Зимоњић.

Он је казао да је Дјоковићу потребно време да се навикне на дубл.

"Сигурно је да Дјоковићу није лако, јер на дубл није навикао. Потребно му је време да се осећа комфорно на терену. Оно у чему сигурно може да буде добар јесу сервиси и ритерни, а позиционирање на терену и волеји на мрежи ће сигурно бити све бољи и бољи. Сваки моменат који смо ми заједно провели на терену нам је значио. Надам се да ћемо и следећи меч одлично одиграти", казао је Зимоњић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар