OI - Zimonjić: Brazilci su favoriti, biće nam mnogo teško!

Nenad Zimonjić rekao je da očekuje težak meč u drugom kolu olimpijskog turnira, ali se nada da će uspeti da izbori plasman u narednom fazu.

Tenis 08.08.2016 | 15:15
OI - Zimonjić: Brazilci su favoriti, biće nam mnogo teško!
Zimonjić i Đoković će se u drugom kolu sastati s boljim iz duela izmedju domaćih tenisera Bruna Soareša i Marsela Mela i Tajlandjana Sončata i Sančaija Ratavatana.

"Brazilci su favoriti, gotovo sigurno će dobiti to prvo kolo. Biće težak meč, oni su Top 10 igrača u dublu, često igraju zajedno. Obojica su iskusni, ali ovo je veliko takmičenje i sigurno će biti pod pritiskom", ocenio je Zimonjić.

Brazilci će imati veliku podršku svojih navijača, ali Zimonjić očekuje da će zbog Djokovića i sprski dubl imati glasnu podršku.

"Novak ima veliku podršku širom sveta, tako da verujem da ćemo i mi imati. Uvek je lepo igrati pred punim tribinama, pa makar navijali i protiv vas", dodao je on. Zimonjić je kazao da je izuzetno zadovoljan kako su Djoković i on igrali u prvom kolu protiv hrvatskog dubla Marina Čilića i Marina Draganje.

"Bila je sjajna atmosfera na terenu, zaista je fenomenalan osećaj biti deo tako nečega. Očekivali smo jako težak meč, ali ispostavilo se da smo odigrali skoro savršeno i dobili prilično lako. Držali smo meč pod kontrolom od samog početka i odigrali smo jako dobro u važnim momentima", rekao je Zimonjić.

On je kazao da je Djokoviću potrebno vreme da se navikne na dubl.

"Sigurno je da Djokoviću nije lako, jer na dubl nije navikao. Potrebno mu je vreme da se oseća komforno na terenu. Ono u čemu sigurno može da bude dobar jesu servisi i riterni, a pozicioniranje na terenu i voleji na mreži će sigurno biti sve bolji i bolji. Svaki momenat koji smo mi zajedno proveli na terenu nam je značio. Nadam se da ćemo i sledeći meč odlično odigrati", kazao je Zimonjić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar