Мост преко Врбаса као Скадар на Бојани

Пјешачки мост у Пријечанима гради се већ 15 мјесеци. Мост је срушен у поплавама 2014. године и од тада трају обећања да ће мјештани овог бањалучког насеља добити нови мост.

Република Српска 07.08.2016 | 21:56
Мост преко Врбаса као Скадар на Бојани
Мост у Пријечанима као Скадар на Бојани. Пјешачки мост срушен у поплавама 2014. године гради се већ петнаест мјесеци. Радови на изградњи моста почели су у мају 2015. године, а као рок завршетка постављен је август исте године.

У међувремену, рок завршетка радова помјеран је пет пута. Како сазнајемо, проблем постоји на релацији Влада односно "Воде Српске" - изводјач радова "Нискоградња". "Воде Српске" касне са уплатом обећаних средстава.

У међувремену, двије године становници насеља Пријечани до првих апотека и амбуланти путују готово десет километара. Ист проблем имају и ученици из ове мјесне заједнице, иако школу виде са своје обале Врбаса. Сазнајемо и да је Министарство просвјете за двије године, колико нема моста у Пријечанима, за превоз ђака дало 90.000 марака.

Мјештани Пријечана у неколико наврата пријетили су протестима због одуговлачења завршетка градње. Посљедњи рок који им је дат као обећање јесте 15. август.



(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сан

08.08.2016 05:22

Цекају се избори ..па понпезно отварање

ОДГОВОРИТЕ