Most preko Vrbasa kao Skadar na Bojani

Pješački most u Priječanima gradi se već 15 mjeseci. Most je srušen u poplavama 2014. godine i od tada traju obećanja da će mještani ovog banjalučkog naselja dobiti novi most.

Republika Srpska 07.08.2016 | 21:56
Most preko Vrbasa kao Skadar na Bojani
Most u Priječanima kao Skadar na Bojani. Pješački most srušen u poplavama 2014. godine gradi se već petnaest mjeseci. Radovi na izgradnji mosta počeli su u maju 2015. godine, a kao rok završetka postavljen je avgust iste godine.

U međuvremenu, rok završetka radova pomjeran je pet puta. Kako saznajemo, problem postoji na relaciji Vlada odnosno "Vode Srpske" - izvodjač radova "Niskogradnja". "Vode Srpske" kasne sa uplatom obećanih sredstava.

U međuvremenu, dvije godine stanovnici naselja Priječani do prvih apoteka i ambulanti putuju gotovo deset kilometara. Ist problem imaju i učenici iz ove mjesne zajednice, iako školu vide sa svoje obale Vrbasa. Saznajemo i da je Ministarstvo prosvjete za dvije godine, koliko nema mosta u Priječanima, za prevoz đaka dalo 90.000 maraka.

Mještani Priječana u nekoliko navrata prijetili su protestima zbog odugovlačenja završetka gradnje. Posljednji rok koji im je dat kao obećanje jeste 15. avgust.



(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

San

08.08.2016 05:22

Cekaju se izbori ..pa ponpezno otvaranje

ODGOVORITE