ОИ - Штимац и Симоновић: Аустралија није изненађење!

"Орлови" о следећем ривалу на олимпијском турниру.

Кошарка 08.08.2016 | 09:45
ОИ - Штимац и Симоновић: Аустралија није изненађење!
Прва препрека је успешно прескочена. "Орлови" се брзо окрећу ка другој, за коју је већ показано да неће бити нимало наивна.

Српски кошаркаши Владимир Штимац и Марко Симоновић рекли су да су задовољни почетком Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, али нису подлегли еуфорији и мирно се спремају за наставак такмичења.

"Што се нас тиче, изгледало је супер. Све како треба. Урадили смо шта смо хтели и одиграли смо како смо се договорили, што је важно. Нисмо потценили Венецуелу, која није наивна екипа. Заслужено смо победили и сада се окрећемо Аустралији", рекао је Штимац новинарима у Рију.

Србија је у првом колу победила Венецуелу са 86:62, док је Аустралија "одувала" Француску са 87:66.

"Окренули смо се Аустралији. Добили су Французе 20 разлике, имају играче који су скоро сви у НБА, квалитетна су екипа. Није нас изненадила њихова победа, али та разлика можда јесте. Имају одличну екипу, прете са свих страна. Кључ ће нам бити одбрана, као и увек. Та утакмица може много да нам донесе, а ми у сваком мечу идемо на победу. Важно нам је да групну фазу завршимо на што бољем месту", рекао је Штимац.

Симоновић слично размишља.

"Добро смо одиграли, Венецуела је јако незгодан противник. Прибојавали смо се те утакмице јер је прва, а они су атипична екипа. Направили смо добру увертиру пред утакмице које нас чекају у групи. Сутра је Аустралија, изузетно, изузетно квалитетна екипа. Сјајно играју. Мислим да морамо да играмо максимално 40 минута да бисмо имали шансе за победу", рекао је Симоновић.

Он је такође казао да није изненађен победом над Француском.

"Сам резултат можда није очекиван, али Аустралија је екипа која има сјајне играче, који су чврсти, физички добри и знају да играју. Морамо да одговоримо на ту игру. Мислим да имамо добру шансу против Аустралије, јер и ми имамо неке ствари које нису лаке за брнити. Сигуран сам да ће утакмица бити добра. Треба од првог минута да почнемо да од првог минута градимо ту игру", рекао је Симоновић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар