OI - Štimac i Simonović: Australija nije iznenađenje!

"Orlovi" o sledećem rivalu na olimpijskom turniru.

Košarka 08.08.2016 | 09:45
OI - Štimac i Simonović: Australija nije iznenađenje!
Prva prepreka je uspešno preskočena. "Orlovi" se brzo okreću ka drugoj, za koju je već pokazano da neće biti nimalo naivna.

Srpski košarkaši Vladimir Štimac i Marko Simonović rekli su da su zadovoljni početkom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, ali nisu podlegli euforiji i mirno se spremaju za nastavak takmičenja.

"Što se nas tiče, izgledalo je super. Sve kako treba. Uradili smo šta smo hteli i odigrali smo kako smo se dogovorili, što je važno. Nismo potcenili Venecuelu, koja nije naivna ekipa. Zasluženo smo pobedili i sada se okrećemo Australiji", rekao je Štimac novinarima u Riju.

Srbija je u prvom kolu pobedila Venecuelu sa 86:62, dok je Australija "oduvala" Francusku sa 87:66.

"Okrenuli smo se Australiji. Dobili su Francuze 20 razlike, imaju igrače koji su skoro svi u NBA, kvalitetna su ekipa. Nije nas iznenadila njihova pobeda, ali ta razlika možda jeste. Imaju odličnu ekipu, prete sa svih strana. Ključ će nam biti odbrana, kao i uvek. Ta utakmica može mnogo da nam donese, a mi u svakom meču idemo na pobedu. Važno nam je da grupnu fazu završimo na što boljem mestu", rekao je Štimac.

Simonović slično razmišlja.

"Dobro smo odigrali, Venecuela je jako nezgodan protivnik. Pribojavali smo se te utakmice jer je prva, a oni su atipična ekipa. Napravili smo dobru uvertiru pred utakmice koje nas čekaju u grupi. Sutra je Australija, izuzetno, izuzetno kvalitetna ekipa. Sjajno igraju. Mislim da moramo da igramo maksimalno 40 minuta da bismo imali šanse za pobedu", rekao je Simonović.

On je takođe kazao da nije iznenađen pobedom nad Francuskom.

"Sam rezultat možda nije očekivan, ali Australija je ekipa koja ima sjajne igrače, koji su čvrsti, fizički dobri i znaju da igraju. Moramo da odgovorimo na tu igru. Mislim da imamo dobru šansu protiv Australije, jer i mi imamo neke stvari koje nisu lake za brniti. Siguran sam da će utakmica biti dobra. Treba od prvog minuta da počnemo da od prvog minuta gradimo tu igru", rekao je Simonović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar