ОИ: Различите жеље српских атлетичара у Рију

Селектор атлетичара Слободан Поповић рекао је да му је велико задовољство због броја српских такмичара у том спорту у Рију и да су очекивања различита.

Остали спортови 11.08.2016 | 14:15
ОИ: Различите жеље српских атлетичара у Рију
Србију ће на Олимпијским играма представљати 12 атлетичара. Требало је да их буде 13, колико их је испунило норму, али маратонка Ана Суботић због здравствених проблема неће наступити у Рио Де Жанеиру.

"Велико ми је задовољство што ће атлетика бити појединачни спорт са највише српских представника. Различит је дијапазон жеља са којима долазе наши атлетичари. Има оних којима сам наступ на Играма представља кулминацију каријере, до оних који ће се борити за медаљу", рекао је Поповић на конференцији за новинаре у Београду.

Поповић је навео да му је драго што атлетика после низа година поново добија велику пажњу и интересовању јавности.

"Драго ми је што атлетика после низа година поново побудјује овакву пажњу и интересовање јавности. Имамо кандидате за високе пласмане и кандидата за медаљу. Надам се да ћемо нашу нацију обрадовати са неком од медаља", казао је Поповић.

Он је рекао да је велики помак у том спорту направљен на Светском првенству у Москви 2013. године, када су медаље освојили Ивана Шпановић и Емир Бекрић.

"Од тада је велики помак направљен у инфраструктури. Није изградјена само Атлетска дворана, са којом смо добили кров над главом. Те медаље, као и касније медаље Асмира Колашинца и Амеле Терзић подстакле су младје генерације и проширили базу коју су наши тренери знали да искористе",рекао је Поповић.

Србију ће од атлетичара у Рију представљати Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Михаил Дудаш, Милан Ристић, Тамара Салашки, Оливера Јевтић, Андјелко Ристичевић, Владимир Савановић, Ненад Филиповић, Предраг Филиповић, Амела Терзић и Драгана Томашевић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар