OI: Različite želje srpskih atletičara u Riju

Selektor atletičara Slobodan Popović rekao je da mu je veliko zadovoljstvo zbog broja srpskih takmičara u tom sportu u Riju i da su očekivanja različita.

Ostali sportovi 11.08.2016 | 14:15
OI: Različite želje srpskih atletičara u Riju
Srbiju će na Olimpijskim igrama predstavljati 12 atletičara. Trebalo je da ih bude 13, koliko ih je ispunilo normu, ali maratonka Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće nastupiti u Rio De Žaneiru.

"Veliko mi je zadovoljstvo što će atletika biti pojedinačni sport sa najviše srpskih predstavnika. Različit je dijapazon želja sa kojima dolaze naši atletičari. Ima onih kojima sam nastup na Igrama predstavlja kulminaciju karijere, do onih koji će se boriti za medalju", rekao je Popović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Popović je naveo da mu je drago što atletika posle niza godina ponovo dobija veliku pažnju i interesovanju javnosti.

"Drago mi je što atletika posle niza godina ponovo pobudjuje ovakvu pažnju i interesovanje javnosti. Imamo kandidate za visoke plasmane i kandidata za medalju. Nadam se da ćemo našu naciju obradovati sa nekom od medalja", kazao je Popović.

On je rekao da je veliki pomak u tom sportu napravljen na Svetskom prvenstvu u Moskvi 2013. godine, kada su medalje osvojili Ivana Španović i Emir Bekrić.

"Od tada je veliki pomak napravljen u infrastrukturi. Nije izgradjena samo Atletska dvorana, sa kojom smo dobili krov nad glavom. Te medalje, kao i kasnije medalje Asmira Kolašinca i Amele Terzić podstakle su mladje generacije i proširili bazu koju su naši treneri znali da iskoriste",rekao je Popović.

Srbiju će od atletičara u Riju predstavljati Ivana Španović, Asmir Kolašinac, Mihail Dudaš, Milan Ristić, Tamara Salaški, Olivera Jevtić, Andjelko Rističević, Vladimir Savanović, Nenad Filipović, Predrag Filipović, Amela Terzić i Dragana Tomašević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar