ОИ - Рекли су након Венецуеле: Сале, Богдан, Никола, Немања...!

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан игром и приступом екипе у победи над Венецуелом (86:62).

Остали спортови 07.08.2016 | 16:45
ОИ - Рекли су након Венецуеле: Сале, Богдан, Никола, Немања...!
"Драго нам је због победе. Сви смо тражили да будемо на Олимпијским играма и шансу да направимо успех. Психички и ментално смо се спремили одлично, што се видело. Играчи су одрадили добар посао. Само једна епизода је завршена и већ се окрећемо мечу са Аустралијом, која је против Француске одиграла на изузетном нивоу", рекао је Ђорђевић новинарима после утакмице.

Он је додао да очекује још тежи против Аустралије у другом мечу "А" групе.

"Аустралија је брза и експлозивна екипа, кошарка им се базира на снази. Одувек су били незгодни, имају пет НБА играча који играју на завидном нивоу. Имају Милса, једног од најбољег шутера на Играма, Богута који је центар са одликама плејмејкера, али имају и они својих слабости. Идемо на победу, сигуран сам да ћемо исто приступити мечу", закључио је селектор "орлова".

Наши кошаркаши одиграли су одличан меч на старту Олимпијских игара, али су свесни да их најтежи испити тек очекују.

Сигурни од старта!

После убедљивог тријумфа у првом колу кошаркашког турнира на Олимпијским играма у Рију, српски ас Богдан Богдановић рекао је да је феноменално што је његова екипа отворила такмичење победом над Венецуелом, а и његови саиграчи такође су били задовољни игром.

"Феноменално је што смо победили уопште, и што смо са још једном победом обезбедили пласман у другу рунду, али треба гледати и позицију у групи. Сад нам следи јако битна утакмица са Аустралијом, са којом водимо борбу за друго место. Сјајно смо одиграли вечерас на обе стране терена и похвалио бих све момке", рекао је Богдановић.

Аустралија је у суботу увече по нашем времену победила Француску 87:66, што су многи окарактерисали као изненађење, какво "орлови" Александра Ђорђевића нису допустили у недељу рано ујутру, док је Србија махом спавала.

"Гледали смо Аустралију. Доминантни су физички и јаки, трче, одлично играју. Биће јако незгодни, доста се крећу, незгодан су противник", рекао је Богдановић.

Никола Јокић оценио је да је утакмица била сјајна, али да је следећи противник јако тежак.

"Прва победа као Србија на Олимпијским играма, сјајна утакмица и сјајна увертира за турнир. Имамо утакмицу већ за два дана против Аустралије, која је демолирала, уништила Француску и није јој оставила никакве шансе. Играју стварно добро, много су јаки, чврсти, имају квалитет. Мислим да су Аустралијанци изненадили све на Олимпијским играма, па и нас. Имамо два дана да се припремимо за њих и надамо се доброј борби", рекао је Јокић.

Немања Недовић похвалио је приступ.

"Јако је битно почети такмичење победом. Имали смо јако добар приступ данас. Сад што пре да заборавимо ову утакмицу и окренемо се Аустралији, која је показала против Француза да је јако добра екипа, са много НБА играча и сигурно ће бити много теже него данас", рекао је Недовић.

Он је признао да је тим имао среће са противником у првом колу.

"Имали смо мало среће што смо играли прву утакмицу са Венецуелом, без потцењивања. Било је јако битно да почнемо турнир са оваквом игром, да осетимо лопту, осетимо халу", рекао је Недовић.

Он је казао да се Олимпијски турнир разликује од осталих такмичења.

"Другачије је све. Почев од атмосфере у селу. Уживамо свих дана. Јако је тешко да се екипа концентрише на утакмице у Олимпијском селу, али концентрисани смо и уживамо", рекао је Недовић.

Утакмица између Србије и Аустралије игра се у понедељак.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар