ОИ: ''Орлови'' лако са Венецуелом, Амери прегазили Кину!

Кошаркашка репрезентација Србије победом отпочела Олимпијске игре у Рио де Жанеиру. "Орлови" су били убедљиви против репрезентације Венецуеле резултатом 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21). Кошаркашка репрезентација САД убедљивом победом над Кином кренула у напад на ново злато.

Кошарка 07.08.2016 | 14:45
ОИ: ''Орлови'' лако са Венецуелом, Амери прегазили Кину!
Србија се победом вратила на Олимпијске игре!

Кошаркаши Србије су после 12 година поново заиграли на највећој и најважнијој спортској смотри и у првом колу групе "А" савладали шампиона Јужне Америке - репрезентацију Венецуеле.

"Орлови" су максимално озбиљно одиграли овај меч и нису дозволили (непријатно) изненађење, као рецимо Французи, а најзаслужнији за први тријумф су Богдан Богдановић са 19 поена и Мирослав Радуљица који је забележио један мање.

СРБИЈА - ВЕНЕЦУЕЛА 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21)

Уочи меча Александар Ђорђевић говорио је о томе да је Венецуела екипа која због свог стила игре "просто не лежи" Србији, а добрих десет минута било је потребно како би се наши момци прилагодили помало и "дивљој" кошарци ове јужноамеричке селекције.

У другој четвртини су већ били "на своме".

Подигнута је опрезност у одбрани, наши кошаркаши су успевали да затворе све прилазе кошу, а сваки шут споља био је отежан и најчешће на крају напада.

За то време разиграо се Мирослав Радуљица који је до полувремена већ скупио 12 поена, а добру помоћ имао је и у Богдановићу, док се учинак Николе Јокића мерио кроз важне скокове у одбрани. Милош Теодосић није много "форсирао", а погађао је и измишљао асистенције када би нашем тиму то било потребно за ново "дизање".

До полувремена се није уписао само Никола Калинић, а тако је, ипак, остало и до краја меча.

Радуљица је и у наставку меча наставио да "решета". Погађао је из "одбојке", дугих двојки, било је и закуцавања, а средином треће четвртине драстично је поправљен и шут за три поена. Погађали су Симоновић, Недовић и Богдановић, па је предност у односу на Венецуелу отишла и на "плус 30".

Често су се са клупе могле чути сугестије Александра Ђорђевића, који је највише савета имао за Николу Јокића, а чини се да се наш селектор више радовао добро одрађеном "послу" у одбрани него атрактивним потезима у нападу.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Богдан Богдановић са 19 поена, док је сјајан био Мирослав Радуљица са 18 поена, али и 4 скока и 3 асистенције. Милан Мачван је додао 9 поена, док је Никола Јокић уз 2 поена додао важни 7 скокова и 3 асистенције. Милош Теодосић је имао 5 поена, 2 асистенције и 6 изгубљених лопти.

Код Венецуеланаца тројица двоцифрених – Варгас и Еченикве су имали по 12 поена, док је Колменарес додао један мање.

Селектора Ђорђевића је можда и изнервирало мало опуштање "орлова" у завршници меча, када су јужноамериканци погодили неке "лаке" поене, али све у свему Србија је забележила прву победу у Рију и најавила да је у доброј форми пред теже ривале који следе у наредним данима.

У наредном колу, које се игра већ у понедељак, Србија игра против Аустралије.

Кошаркашка репрезентација САД убедљивом победом над Кином кренула у напад на ново злато.

Без трунке зноја!

Баш на тај начин су кошаркаши Сједињених Америчких Држава кренулу у напад на ново олимпијско злато. Они су на старту кошаркашког турнира на Играма у Рију убедљиво савладали Кину - 119:62 (30:10, 29:20, 32:17, 28:15).

Ова два тима су се припремајући за Олимпијске игре састала два пута претходног месеца, али је САД баш у такмичарској утакмици пружила најбољу партију.

Побеђивали су их са 49, па 50 разлике, да би та граница у Рију била подигнута на "плус 57".

Американци су већ на почетку меча поручили да неће имати "пардона", па су већ у првој четвртини стекли огромну предност од 20 поена разлике. На сваких десет минута она је само расла и расла, али се Кинези нису предавали, па смо могли да видимо и неке атрактивне потезе.

Селектор Кжижевски је равномерно распоредио минутажу својим "звездама", а највише минута, а самим тим и поена, забележио је Кевин Дурент. Нови кошаркаш Голден Стејта је убацио 25 поена (уз шут за три 5/8) ухватио 4 лопте и забележио 6 асистенција. Осим њега двоцифрен је биоДемаркус Казинс са 17, Пол Џорџ са 15 и Кајри Ирвинг са 12 поена. 

Када је у питању Кина - они су углавном играли на некадашњег НБА кошаркаша Јиа који је убацио 25 поена уз шест скокова.

У наредном колу САД игра са Венецуелом док Кинези играју против Француске.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар