OI: ''Orlovi'' lako sa Venecuelom, Ameri pregazili Kinu!

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom otpočela Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. "Orlovi" su bili ubedljivi protiv reprezentacije Venecuele rezultatom 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21). Košarkaška reprezentacija SAD ubedljivom pobedom nad Kinom krenula u napad na novo zlato.

Košarka 07.08.2016 | 14:45
OI: ''Orlovi'' lako sa Venecuelom, Ameri pregazili Kinu!
Srbija se pobedom vratila na Olimpijske igre!

Košarkaši Srbije su posle 12 godina ponovo zaigrali na najvećoj i najvažnijoj sportskoj smotri i u prvom kolu grupe "A" savladali šampiona Južne Amerike - reprezentaciju Venecuele.

"Orlovi" su maksimalno ozbiljno odigrali ovaj meč i nisu dozvolili (neprijatno) iznenađenje, kao recimo Francuzi, a najzaslužniji za prvi trijumf su Bogdan Bogdanović sa 19 poena i Miroslav Raduljica koji je zabeležio jedan manje.

SRBIJA - VENECUELA 86:62 (18:14, 26:9, 24:18, 18:21)

Uoči meča Aleksandar Đorđević govorio je o tome da je Venecuela ekipa koja zbog svog stila igre "prosto ne leži" Srbiji, a dobrih deset minuta bilo je potrebno kako bi se naši momci prilagodili pomalo i "divljoj" košarci ove južnoameričke selekcije.

U drugoj četvrtini su već bili "na svome".

Podignuta je opreznost u odbrani, naši košarkaši su uspevali da zatvore sve prilaze košu, a svaki šut spolja bio je otežan i najčešće na kraju napada.

Za to vreme razigrao se Miroslav Raduljica koji je do poluvremena već skupio 12 poena, a dobru pomoć imao je i u Bogdanoviću, dok se učinak Nikole Jokića merio kroz važne skokove u odbrani. Miloš Teodosić nije mnogo "forsirao", a pogađao je i izmišljao asistencije kada bi našem timu to bilo potrebno za novo "dizanje".

Do poluvremena se nije upisao samo Nikola Kalinić, a tako je, ipak, ostalo i do kraja meča.

Raduljica je i u nastavku meča nastavio da "rešeta". Pogađao je iz "odbojke", dugih dvojki, bilo je i zakucavanja, a sredinom treće četvrtine drastično je popravljen i šut za tri poena. Pogađali su Simonović, Nedović i Bogdanović, pa je prednost u odnosu na Venecuelu otišla i na "plus 30".

Često su se sa klupe mogle čuti sugestije Aleksandra Đorđevića, koji je najviše saveta imao za Nikolu Jokića, a čini se da se naš selektor više radovao dobro odrađenom "poslu" u odbrani nego atraktivnim potezima u napadu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, dok je sjajan bio Miroslav Raduljica sa 18 poena, ali i 4 skoka i 3 asistencije. Milan Mačvan je dodao 9 poena, dok je Nikola Jokić uz 2 poena dodao važni 7 skokova i 3 asistencije. Miloš Teodosić je imao 5 poena, 2 asistencije i 6 izgubljenih lopti.

Kod Venecuelanaca trojica dvocifrenih – Vargas i Ečenikve su imali po 12 poena, dok je Kolmenares dodao jedan manje.

Selektora Đorđevića je možda i iznerviralo malo opuštanje "orlova" u završnici meča, kada su južnoamerikanci pogodili neke "lake" poene, ali sve u svemu Srbija je zabeležila prvu pobedu u Riju i najavila da je u dobroj formi pred teže rivale koji slede u narednim danima.

U narednom kolu, koje se igra već u ponedeljak, Srbija igra protiv Australije.

Košarkaška reprezentacija SAD ubedljivom pobedom nad Kinom krenula u napad na novo zlato.

Bez trunke znoja!

Baš na taj način su košarkaši Sjedinjenih Američkih Država krenulu u napad na novo olimpijsko zlato. Oni su na startu košarkaškog turnira na Igrama u Riju ubedljivo savladali Kinu - 119:62 (30:10, 29:20, 32:17, 28:15).

Ova dva tima su se pripremajući za Olimpijske igre sastala dva puta prethodnog meseca, ali je SAD baš u takmičarskoj utakmici pružila najbolju partiju.

Pobeđivali su ih sa 49, pa 50 razlike, da bi ta granica u Riju bila podignuta na "plus 57".

Amerikanci su već na početku meča poručili da neće imati "pardona", pa su već u prvoj četvrtini stekli ogromnu prednost od 20 poena razlike. Na svakih deset minuta ona je samo rasla i rasla, ali se Kinezi nisu predavali, pa smo mogli da vidimo i neke atraktivne poteze.

Selektor Kžiževski je ravnomerno rasporedio minutažu svojim "zvezdama", a najviše minuta, a samim tim i poena, zabeležio je Kevin Durent. Novi košarkaš Golden Stejta je ubacio 25 poena (uz šut za tri 5/8) uhvatio 4 lopte i zabeležio 6 asistencija. Osim njega dvocifren je bioDemarkus Kazins sa 17, Pol Džordž sa 15 i Kajri Irving sa 12 poena. 

Kada je u pitanju Kina - oni su uglavnom igrali na nekadašnjeg NBA košarkaša Jia koji je ubacio 25 poena uz šest skokova.

U narednom kolu SAD igra sa Venecuelom dok Kinezi igraju protiv Francuske.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar