Пред олимпијцима је велика и тешка дилема

Министар спорта Србије Вања Удовичић рекао је да је разочаран одлуком да се самопроглашеном Косову дозволи учешће на Олимпијским играма, јер она показује да политика ипак постоји у спорту.

Србија 07.08.2016 | 12:15
Пред олимпијцима је велика и тешка дилема
Он је изјавио да су Влада и сви спортски савези Србије препоручили српским спортистима на Олимпијским играма у Рију да напусте побједничко постоље, ако се не њему нађу заједно са неким од спортистом самопроглашеног Косова.

Удовичић је истакао да је то препорука, а да је коначна одлука ипак на самим такмичарима, напомињући да као спортиста, ни сам не зна како би он лично поступио у таквој ситуацији.

"Не можемо да слушамо химну и гледамо заставу. Ми смо као одговорна влада дали препоруку како наш спортиста треба да се понаша у тој ситуацији, али смо рекли - ајмо прво да се спортиста такмичи, јер не желимо да угрозимо нашег спортисту на путу ка медаљи", рекао је Удовичић за телевизију "Пинк".

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сноуден

07.08.2016 10:35

Вања политика је нажалост свугдје ни стразбур суд за људска права ње сто је био и тамо је громна корупција а најмање људских права ипо стицања истих поготово за људе из екс југе само људма из еврпск уније та права с е признајупод тим судом у стразбуру!!!!!!!!Залосно али истинито!!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кал

07.08.2016 10:56

У чему би то требали побједит Косовари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

07.08.2016 12:46

Спорт свести на аматерски и онда нас не интересују други.Ста це нам олимпијада.Једва презивљавамо .Ниста ми није лаксе сто це неко освојити неку медаљу то је споредна ствар.

Name

које смо ми хипократе

07.08.2016 14:17

Знаци са једне стране се спортистима 'препоруцује' да напусте постоље а са друге се рукује у Бриселу

ОДГОВОРИТЕ