Pred olimpijcima je velika i teška dilema

Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je razočaran odlukom da se samoproglašenom Kosovu dozvoli učešće na Olimpijskim igrama, jer ona pokazuje da politika ipak postoji u sportu.

Srbija 07.08.2016 | 12:15
Pred olimpijcima je velika i teška dilema
On je izjavio da su Vlada i svi sportski savezi Srbije preporučili srpskim sportistima na Olimpijskim igrama u Riju da napuste pobjedničko postolje, ako se ne njemu nađu zajedno sa nekim od sportistom samoproglašenog Kosova.

Udovičić je istakao da je to preporuka, a da je konačna odluka ipak na samim takmičarima, napominjući da kao sportista, ni sam ne zna kako bi on lično postupio u takvoj situaciji.

"Ne možemo da slušamo himnu i gledamo zastavu. Mi smo kao odgovorna vlada dali preporuku kako naš sportista treba da se ponaša u toj situaciji, ali smo rekli - ajmo prvo da se sportista takmiči, jer ne želimo da ugrozimo našeg sportistu na putu ka medalji", rekao je Udovičić za televiziju "Pink".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Snouden

07.08.2016 10:35

Vanja politika je nažalost svugdje ni strazbur sud za ljudska prava nje sto je bio i tamo je gromna korupcija a najmanje ljudskih prava ipo sticanja istih pogotovo za ljude iz eks juge samo ljudma iz evrpsk unije ta prava s e priznajupod tim sudom u strazburu!!!!!!!!Zalosno ali istinito!!!?

ODGOVORITE
Name

Kal

07.08.2016 10:56

U čemu bi to trebali pobjedit Kosovari.

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

07.08.2016 12:46

Sport svesti na amaterski i onda nas ne interesuju drugi.Sta ce nam olimpijada.Jedva prezivljavamo .Nista mi nije lakse sto ce neko osvojiti neku medalju to je sporedna stvar.

Name

koje smo mi hipokrate

07.08.2016 14:17

Znaci sa jedne strane se sportistima 'preporucuje' da napuste postolje a sa druge se rukuje u Briselu

ODGOVORITE