ОИ: Руски пливачи се ''тихо'' укључују у такмичење!

Руска пливачица Јулија Јефимова ипак ће наступити на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 07.08.2016 | 10:15
ОИ: Руски пливачи се ''тихо'' укључују у такмичење!
Светска пливачка федерација (ФИНА) открила да ће се она такмичити на 100 метара прсно, иако је првобитно била суспендована.

Актуелна светска шампионка наступиће у петој квалификационој групи. Очекује се да ће пливати и на 200 метара прсно, а вероватно и у штафети 4x100.

Ова 24-годишњакиња раније је одслужила 16 месеци због допинга, а ове године је била позитивна на супстанцу мелдонијум, која је сада забрањена. Светска антидопинг агенција (WАДА) одложила је суспензију док не заврши додатне студије о том леку, који је ове године додат на листу забрањених.

Јефимовој је у почетку било забрањено да учествује, као и шесторо других руских пливача који су били позитивни на допинг или су умешани у државни допинг скандал. Њихова имена се, медјутим, сада налазе на стартним листама, иако ФИНА није ништа званично потврдила.

МОК је у почетку донео одлуку да руски спортисти који су раније били позитивни неће моћи да учествују на Играма, чак и ако су одслужили казну, али је Суд за спортску арбитражу (ЦАС) касније преиначио ту одлуку.

Нешто слично се десило десило се и у суботу, када на почетној стартној листи пливачица на 100 метара лептир није било Наталије Ловцове, али је та листа промењена неколико сати пре почетка квалификација и на њој се нашла и руска пливачица, која ипак није изборила пласман у финале.

После ових ревизија, очекује се да ће на Играма у Рију наступити и Владимир Морозов, Никита Лобинцев, Дарија Јустинова, Михаил Довгаљук и Анастасија Крапивина, који су првобитно били суспендовани.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар