Шапић: Најбољи тим од распада СФРЈ!

Гостујући у Вестима Б92, Александар Шапић нада се злату ватерполиста, али каже да не жели да им ствара притисак.

Остали спортови 07.08.2016 | 11:15
Шапић: Најбољи тим од распада СФРЈ!
“Надам се да је време, не бих да претерујем са притиском јер га нисам волео кад сам био играч и било би лицемерно да то сад радим. Они најбољи јесу, то су и показали, али један лош дан може да утиче на коначни пласман. Сјајни су момци који су крем у спорту генерално, у ватерполу су доминантни, а олимпијско злато било би круна. Ми сви који смо после распада Југославије осетили бисмо и као део нас, од срца желимо злато“, рекао је Шапић, бивши ватерполиста који је током каријере освојио три олимпијске медаље,

У првом колу ватерполисти су ремизирали са Мађарском 13:13.

“Како је текао меч, треба да будемо задовољни бодом. Нисмо добро почели утакмицу, али тамо је било рано јутро, још прва утакмица на турниру, некада је и боље да старт не буде баш сјајан јер натера екипу да буде концентрисанија и јединиственија. Праве утакмице почињу од четвртфинала и верујем да ће остали мечеви у групи послужити као припрема за то“.

Шапић је на Твитеру написао да церемонија отварања зна да изнури спортисту, а сада је додао да је то вероватно утицало на Ивану Максимовић и Анђушић.

“Људи не знају – то је напорно, стоји се или седи седам-осам сати пре него што изађеш. Само једном сам изашао, у Лондону, и то јер смо имали увече неку лакшу утакмицу, али и то је оставило последице. Жао ми је Иване, велика је част што је носила заставу, али сигурно је то утицало на њен пласман. Резултат је тај зашто је спортиста на ОИ“.

На питање колико медаља очекује, Шапић је рекао:

“Лицитирамо, гађамо се медаљама, али ја не волим то да радим. Освојтии олимпијску медаљу изузетно је тешко и то може да зна само онај који ју је освојио. Чињеница је да вероватно имамо најбољи тим још од распада старе земље, много индивидуалних спортиста који су кандидати за медаље, добре екипне спортове“.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар