БЕЛ: Јанковићев Мехелен уписао првенац!

Шарлроа и Зулте Варегем - два од два! Стандард сигуран на свом терену против Сент Трудена!

Фудбал 07.08.2016 | 10:30
БЕЛ: Јанковићев Мехелен уписао првенац!
Шампион Белгије био је превелики залогај, али зато је Еупен ривал по укусу Мехелена. Тим Александра Јанковића уписао је прва три бода у сезони, пошто је као гост савладао Еупен резултатом 2:0.

Први гол на утакмици пао је у 23. минуту, када је Никола Вердије пронашао пут до мреже. Ипак, Мехелен је на путу до победе имао и мало среће, пошто је нападач домаћихМамаду Сила промашио пенал у 83. минуту. Због тога на крају је стигла и казна, а улогу џелата имао је Тим Матис.

Идентичим резултатом и Зулте Варегем био је бољи од Беверена, такође као гост. Интересантно, дешавања на овој утакмици готово да су била идентична као и у окршају Еупена и Мехелена. Кристофер Лепоан је у 30. минуту матирао противничког голмана, а онда је уследио дужи пост.

Опет, у 82. минуту виђен је један врло значајан догађај, који је променио ток меча. Домаћин није имао пенал, већ је Ампома добио црвени картон и тако оставио саиграче на цедилу. Коначни резултат поставио је резервиста Онур Каја у 89. минуту, само неколико тренутака пошто је ушао на терен.

И Стандард из Лијежа славио је са 2:0, а на стадиону Морис Дуфран пао је Сент Труден.

Питање победника било је решено већ у првих пола сата игре, пошто је већ тада имао два гола предности. Лед је пробио штопер гостујућих Пулидо аутоголом у 13. минуту, да би већ у 27. минуту Жуниор са креча био прецизан и тако поставио коначни резултат.

Шарлроа је уписала и другу победу у шампионату, а овог пута пао је Мускрон минималцем. Једини гол на мечу постигао је Тенмон већ у 5. минуту.

ПРО ЛИГА - 2. коло:

Остенде - Клуб Бриж 1:0 (1:0)
/Ел Ганаси 90/

Субота:
Мускрон – Шарлроа 0:1 (0:1)
/Тенмон 5/

Еупен – Мехелен 0:2 (0:1)
/Вердије 23, Матис 87/

Васланд Беверен - Зулте Варегем 0:2 (0:1)
/Лепоан 30, Каја 89/

Стандард - Сент Трујден 2:0 (2:0)
/Пулидо 13 аг, Жуниор 27 пенал/

Недеља:
14.30 Локерен – Вестерло
18.00 Андерлехт – Кортрајк
20.00 Гент - Генк

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар