BEL: Jankovićev Mehelen upisao prvenac!

Šarlroa i Zulte Varegem - dva od dva! Standard siguran na svom terenu protiv Sent Trudena!

Fudbal 07.08.2016 | 10:30
BEL: Jankovićev Mehelen upisao prvenac!
Šampion Belgije bio je preveliki zalogaj, ali zato je Eupen rival po ukusu Mehelena. Tim Aleksandra Jankovića upisao je prva tri boda u sezoni, pošto je kao gost savladao Eupen rezultatom 2:0.

Prvi gol na utakmici pao je u 23. minutu, kada je Nikola Verdije pronašao put do mreže. Ipak, Mehelen je na putu do pobede imao i malo sreće, pošto je napadač domaćihMamadu Sila promašio penal u 83. minutu. Zbog toga na kraju je stigla i kazna, a ulogu dželata imao je Tim Matis.

Identičim rezultatom i Zulte Varegem bio je bolji od Beverena, takođe kao gost. Interesantno, dešavanja na ovoj utakmici gotovo da su bila identična kao i u okršaju Eupena i Mehelena. Kristofer Lepoan je u 30. minutu matirao protivničkog golmana, a onda je usledio duži post.

Opet, u 82. minutu viđen je jedan vrlo značajan događaj, koji je promenio tok meča. Domaćin nije imao penal, već je Ampoma dobio crveni karton i tako ostavio saigrače na cedilu. Konačni rezultat postavio je rezervista Onur Kaja u 89. minutu, samo nekoliko trenutaka pošto je ušao na teren.

I Standard iz Liježa slavio je sa 2:0, a na stadionu Moris Dufran pao je Sent Truden.

Pitanje pobednika bilo je rešeno već u prvih pola sata igre, pošto je već tada imao dva gola prednosti. Led je probio štoper gostujućih Pulido autogolom u 13. minutu, da bi već u 27. minutu Žunior sa kreča bio precizan i tako postavio konačni rezultat.

Šarlroa je upisala i drugu pobedu u šampionatu, a ovog puta pao je Muskron minimalcem. Jedini gol na meču postigao je Tenmon već u 5. minutu.

PRO LIGA - 2. kolo:

Ostende - Klub Briž 1:0 (1:0)
/El Ganasi 90/

Subota:
Muskron – Šarlroa 0:1 (0:1)
/Tenmon 5/

Eupen – Mehelen 0:2 (0:1)
/Verdije 23, Matis 87/

Vasland Beveren - Zulte Varegem 0:2 (0:1)
/Lepoan 30, Kaja 89/

Standard - Sent Trujden 2:0 (2:0)
/Pulido 13 ag, Žunior 27 penal/

Nedelja:
14.30 Lokeren – Vesterlo
18.00 Anderleht – Kortrajk
20.00 Gent - Genk

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar