СЛС: Голеада у Лучанима и побједа Звезде!

Звезда прима голове и побеђује - у Суперлиги! Црвено-бели два пута су савладани и у Лучанима, где је Кахриман вадио 12. и 13. лопту из мреже у седам мечева ове сезоне, али је навала то нашла начина да "покрије": два гола Вијеире, један Рендулића, па голчина Полетановића. На сваком од мечева трећег кола Суперлиге Србије постигнут је макар по гол. Некима је донео прву победу, а некоме и први пораз у сезони.

Фудбал 06.08.2016 | 22:30
СЛС: Голеада у Лучанима и побједа Звезде!
Одбрана шампиона Србије наставила је да посрће и крвари, али је квалитет фудбалске игре на суперлигашким теренима такав да навала углавном успева те ране да "завије" пре последњег судијског звиждука.

У мечевима с Лудогорецом то није био случај, ове суботе увече по пљуску у другом полувремену меча у Лучанима – јесте!

Младост – Црвена звезда 2:4 (1:3) у дуелу 3. кола Суперлиге, после којег су домаћини уписали први пораз у првенству, а гости на стартни реми остварили и другу победу у низу.

Двоструки стрелци пред солидно попуњеним трибинама стадиона у Лучанима били су Саша Јовановић у плавом и Уго Вијеира у црвено-белом дресу, док је Михаило Ристић забележио две асистенције током 90 и кусур минута, које је обележио потез Марка Полетановића.

Играч за којег у двомечу с Лудогорецом није било места ни на клупи постигао је диван гол из слободног ударца у 57. минуту и одбио изненадни атак плавих у првом нападу другог полувремена, када је Јовановић у "деја ву" ситуацији други пут рутински савладао Дамира Кахримана и смањио на 2:3.

Тренер шампиона Србије Миодраг Божовић уврстио је Душана Анђелковића у стартних 11 у првој утакмици након одласка Луиса Ибањеза, а како је одмах крај повратника у поставу играо стандардно несигурни штопер Томас Фибел, стратегу Младости Ненаду Миловановићу није била потребна скаут машинерија да би препознао где пукотина у одбрани може да постане рупа.

Са позиција за које су задужени Фибел и Анђелковић, Јовановић је два пута рутински пласирао лопту иза Кахриманових леђа, с тим да је Младост у још два-три наврата прецизним дугим лоптама правила не само проблеме, већ и панику у последњој линији одбране првака државе, који је вечерас савладан и на седмој званичној утакмици ове сезоне, у којој је Кахриман 12. и 13. пут вадио лопту из мреже од старта сезоне.

Ипак, сналажљивост и прецизност "прекобројног" центарфора Вијеире, који је оба меча са Лудогорецом почео с клупе, давала је Црвеној звезди "кредит" за лоше интервенције одбране. У паузама Вијеириних голова на асистенције Срђана Плавшића и Ристића, штопер Зоран Рендулић уписао се ефектним голом главом на центаршут Ристића из слободног ударца, када се лопта од пречке одбила довољно "у" гол Младости, пре него што се "вратила" у поље.

У пољу, пољуљани састав Црвене звезде после болне елиминације из квалификација за Лигу шампиона, уз шест примљених голова за 210 минута, поново је деловао лабилно, што је у разговору за "Арену спорт" после утакмице признао и тренер Божовић.

"Мислим да смо примили голове врло наивно, а могло је да их буде још. Али, драго ми је да смо после елиминације из Лиге шампиона освојили три бода и мало поправили атмосферу у екипи", изјавио је популарни "Гроф", чија је екипа савладана 17 пута на последњих 19 мечева, рачунајући и припремне утакмице пред старт сезоне 2016/17.

О асистенцијама Ристића, рекао је:

"Није му било лако, имао је наспрам себе доброг играча, Јовановића. Сигурно је да има времена и простора за његов напредак", изјавио је тренер црвено-белих, који је на питање о појачањима дао универзалан одговор:

"Доводимо играче који немају обештећење и који су слободни, а тешко је наћи такве".

Црногорски стручњак мораће што пре да потражи одговоре на нека друга питања, која нису новинарска, мада су их новинари постављали или ће их постављати у скоријој будућности везано за:

- хроничну неуиграност и тактичку лакомисленост одбране;
- пад форме Дамира Кахримана;
- суноврат форме Дамијена Ле Талека;
- (прекасног?) враћања у живот мало увређеног, мало повређеног Уга Вијеире;

Јер - утакмице са Сасуолом заказане су за 18. и 25. август и одлучиваће о томе да ли ће се у сезони 2016/17 играти Европа у Љутице Богдана после девет дугих година, а далеко слабији ривал од тврдих Италијана са севера, Младост, упутио је на то да шампион Србије мора да уведе и "трећу смену" како би се порадило на манама пред плеј-оф Лиге Европе.

На сваком од мечева трећег кола Суперлиге Србије постигнут је макар по гол. Некима је донео прву победу, а некоме и први пораз у сезони.

Шест утакмица трећег кола Суперлиге Србије било је на програму од 20 часова, а на свакој од њих виђен је макар један гол. Ако рачунамо и расположени Раднички од јуче, онда можемо констатовати да смо у седам утакмица овог кола видели чак 18 голова.

Неки од њих значили су прву победу, а неки први пораз у сезони.

Фудбалери Спартака покварили су свој стопостотни учинак након два кола (меч против Вождовца добили су за "зеленим столом") пошто су у Сурдулици поражени од домаћег Радника. Мишан и Адамовић су до полувремена успели да се упишу за лепо вођство екипе са југа земље (26. и 32. минут) док су они са севера у наставку успели да дођу само до утешног поготка преко Мудринског у 71. минуту.

Новопазарци су дошли до своје прве победе у новој сезони поготком повратника Енвера Аливодића у 45. минуту из пенала. Чукарички ни у овом мечу није успео да дође до победе, па је биланс екипе Милана Лешњака након три кола – два пораза и нерешен исход, па се чини да се клуб са Бановог брда није опоравио од елиминације из Европе.

Металац и Вождовац су уписали идентичан резултат против Напретка и Борца – 2:0. Док је Борац имао лош почетак сезоне, и тешко да је изненађење њихов пораз на "крову", можда је мало изненађење лак пораз Крушевљана који су против Партизана и Звезде успели да освоје четири бода.

Стрелац за Вождовац био је Георгијевић у 3. и 74. минуту, док је Металац захваљујући Митровићу и Стојановићу (30. и 40. минут) уписао три бода.

Јавор Матис је у Новом Саду гостовао екипи Бачке, а то је био једини меч на ком се мреже нису затресле већ на полувремену. Ивањичани су међутим успели да пробију чврсту одбрану "плавих" и у 74. минуту су преко Докића стигли до прве победе у сезони.

Резултати 3. кола:

Бачка - Јавор 0:1 (0:0)
/Докић 74/

Вождовац - Борац 2:0 (1:0)
/Георгијевић 3, 74/

Металац - Напредак 2:0 (2:0)
/Митровић 30, Стојановић 40п/

Нови Пазар - Чукарички 1:0 (1:0)
/Аливодић 45п/

Радник - Спартак 2:1 (2:0)
/Мишан 26, Адамовић 32 – Мудрински 71/

Младост - Црвена звезда 2:4 (1:3)
/Јовановић 19, 47 - Вијеира 2, 31, Рендулић 22, Полетановић 56/

у недељу:

Партизан - Војводина (ТВ Арена Спорт 1)

играно у петак:

Раднички Ниш - Рад 3:0(2:0)
/Мркић 16, 83, Арсић 22/

ТАБЕЛА:Црвена звезда 7, Спартак 6, Раднички Ниш 6, Металац 6,Вождовац 6, Младост 6, Јавор 5, Радник 5, Нови Пазар (-1) 4, Напредак 4, Војводина (-2) 3, Патизан (-1) 1, Чукарички 1, Бачка 1, Борац 0, Рад 0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар