SLS: Goleada u Lučanima i pobjeda Zvezde!

Zvezda prima golove i pobeđuje - u Superligi! Crveno-beli dva puta su savladani i u Lučanima, gde je Kahriman vadio 12. i 13. loptu iz mreže u sedam mečeva ove sezone, ali je navala to našla načina da "pokrije": dva gola Vijeire, jedan Rendulića, pa golčina Poletanovića. Na svakom od mečeva trećeg kola Superlige Srbije postignut je makar po gol. Nekima je doneo prvu pobedu, a nekome i prvi poraz u sezoni.

Fudbal 06.08.2016 | 22:30
SLS: Goleada u Lučanima i pobjeda Zvezde!
Odbrana šampiona Srbije nastavila je da posrće i krvari, ali je kvalitet fudbalske igre na superligaškim terenima takav da navala uglavnom uspeva te rane da "zavije" pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

U mečevima s Ludogorecom to nije bio slučaj, ove subote uveče po pljusku u drugom poluvremenu meča u Lučanima – jeste!

Mladost – Crvena zvezda 2:4 (1:3) u duelu 3. kola Superlige, posle kojeg su domaćini upisali prvi poraz u prvenstvu, a gosti na startni remi ostvarili i drugu pobedu u nizu.

Dvostruki strelci pred solidno popunjenim tribinama stadiona u Lučanima bili su Saša Jovanović u plavom i Ugo Vijeira u crveno-belom dresu, dok je Mihailo Ristić zabeležio dve asistencije tokom 90 i kusur minuta, koje je obeležio potez Marka Poletanovića.

Igrač za kojeg u dvomeču s Ludogorecom nije bilo mesta ni na klupi postigao je divan gol iz slobodnog udarca u 57. minutu i odbio iznenadni atak plavih u prvom napadu drugog poluvremena, kada je Jovanović u "deja vu" situaciji drugi put rutinski savladao Damira Kahrimana i smanjio na 2:3.

Trener šampiona Srbije Miodrag Božović uvrstio je Dušana Anđelkovića u startnih 11 u prvoj utakmici nakon odlaska Luisa Ibanjeza, a kako je odmah kraj povratnika u postavu igrao standardno nesigurni štoper Tomas Fibel, strategu Mladosti Nenadu Milovanoviću nije bila potrebna skaut mašinerija da bi prepoznao gde pukotina u odbrani može da postane rupa.

Sa pozicija za koje su zaduženi Fibel i Anđelković, Jovanović je dva puta rutinski plasirao loptu iza Kahrimanovih leđa, s tim da je Mladost u još dva-tri navrata preciznim dugim loptama pravila ne samo probleme, već i paniku u poslednjoj liniji odbrane prvaka države, koji je večeras savladan i na sedmoj zvaničnoj utakmici ove sezone, u kojoj je Kahriman 12. i 13. put vadio loptu iz mreže od starta sezone.

Ipak, snalažljivost i preciznost "prekobrojnog" centarfora Vijeire, koji je oba meča sa Ludogorecom počeo s klupe, davala je Crvenoj zvezdi "kredit" za loše intervencije odbrane. U pauzama Vijeirinih golova na asistencije Srđana Plavšića i Ristića, štoper Zoran Rendulić upisao se efektnim golom glavom na centaršut Ristića iz slobodnog udarca, kada se lopta od prečke odbila dovoljno "u" gol Mladosti, pre nego što se "vratila" u polje.

U polju, poljuljani sastav Crvene zvezde posle bolne eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, uz šest primljenih golova za 210 minuta, ponovo je delovao labilno, što je u razgovoru za "Arenu sport" posle utakmice priznao i trener Božović.

"Mislim da smo primili golove vrlo naivno, a moglo je da ih bude još. Ali, drago mi je da smo posle eliminacije iz Lige šampiona osvojili tri boda i malo popravili atmosferu u ekipi", izjavio je popularni "Grof", čija je ekipa savladana 17 puta na poslednjih 19 mečeva, računajući i pripremne utakmice pred start sezone 2016/17.

O asistencijama Ristića, rekao je:

"Nije mu bilo lako, imao je naspram sebe dobrog igrača, Jovanovića. Sigurno je da ima vremena i prostora za njegov napredak", izjavio je trener crveno-belih, koji je na pitanje o pojačanjima dao univerzalan odgovor:

"Dovodimo igrače koji nemaju obeštećenje i koji su slobodni, a teško je naći takve".

Crnogorski stručnjak moraće što pre da potraži odgovore na neka druga pitanja, koja nisu novinarska, mada su ih novinari postavljali ili će ih postavljati u skorijoj budućnosti vezano za:

- hroničnu neuigranost i taktičku lakomislenost odbrane;
- pad forme Damira Kahrimana;
- sunovrat forme Damijena Le Taleka;
- (prekasnog?) vraćanja u život malo uvređenog, malo povređenog Uga Vijeire;

Jer - utakmice sa Sasuolom zakazane su za 18. i 25. avgust i odlučivaće o tome da li će se u sezoni 2016/17 igrati Evropa u Ljutice Bogdana posle devet dugih godina, a daleko slabiji rival od tvrdih Italijana sa severa, Mladost, uputio je na to da šampion Srbije mora da uvede i "treću smenu" kako bi se poradilo na manama pred plej-of Lige Evrope.

Na svakom od mečeva trećeg kola Superlige Srbije postignut je makar po gol. Nekima je doneo prvu pobedu, a nekome i prvi poraz u sezoni.

Šest utakmica trećeg kola Superlige Srbije bilo je na programu od 20 časova, a na svakoj od njih viđen je makar jedan gol. Ako računamo i raspoloženi Radnički od juče, onda možemo konstatovati da smo u sedam utakmica ovog kola videli čak 18 golova.

Neki od njih značili su prvu pobedu, a neki prvi poraz u sezoni.

Fudbaleri Spartaka pokvarili su svoj stopostotni učinak nakon dva kola (meč protiv Voždovca dobili su za "zelenim stolom") pošto su u Surdulici poraženi od domaćeg Radnika. Mišan i Adamović su do poluvremena uspeli da se upišu za lepo vođstvo ekipe sa juga zemlje (26. i 32. minut) dok su oni sa severa u nastavku uspeli da dođu samo do utešnog pogotka preko Mudrinskog u 71. minutu.

Novopazarci su došli do svoje prve pobede u novoj sezoni pogotkom povratnika Envera Alivodića u 45. minutu iz penala. Čukarički ni u ovom meču nije uspeo da dođe do pobede, pa je bilans ekipe Milana Lešnjaka nakon tri kola – dva poraza i nerešen ishod, pa se čini da se klub sa Banovog brda nije oporavio od eliminacije iz Evrope.

Metalac i Voždovac su upisali identičan rezultat protiv Napretka i Borca – 2:0. Dok je Borac imao loš početak sezone, i teško da je iznenađenje njihov poraz na "krovu", možda je malo iznenađenje lak poraz Kruševljana koji su protiv Partizana i Zvezde uspeli da osvoje četiri boda.

Strelac za Voždovac bio je Georgijević u 3. i 74. minutu, dok je Metalac zahvaljujući Mitroviću i Stojanoviću (30. i 40. minut) upisao tri boda.

Javor Matis je u Novom Sadu gostovao ekipi Bačke, a to je bio jedini meč na kom se mreže nisu zatresle već na poluvremenu. Ivanjičani su međutim uspeli da probiju čvrstu odbranu "plavih" i u 74. minutu su preko Dokića stigli do prve pobede u sezoni.

Rezultati 3. kola:

Bačka - Javor 0:1 (0:0)
/Dokić 74/

Voždovac - Borac 2:0 (1:0)
/Georgijević 3, 74/

Metalac - Napredak 2:0 (2:0)
/Mitrović 30, Stojanović 40p/

Novi Pazar - Čukarički 1:0 (1:0)
/Alivodić 45p/

Radnik - Spartak 2:1 (2:0)
/Mišan 26, Adamović 32 – Mudrinski 71/

Mladost - Crvena zvezda 2:4 (1:3)
/Jovanović 19, 47 - Vijeira 2, 31, Rendulić 22, Poletanović 56/

u nedelju:

Partizan - Vojvodina (TV Arena Sport 1)

igrano u petak:

Radnički Niš - Rad 3:0(2:0)
/Mrkić 16, 83, Arsić 22/

TABELA:Crvena zvezda 7, Spartak 6, Radnički Niš 6, Metalac 6,Voždovac 6, Mladost 6, Javor 5, Radnik 5, Novi Pazar (-1) 4, Napredak 4, Vojvodina (-2) 3, Patizan (-1) 1, Čukarički 1, Bačka 1, Borac 0, Rad 0.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar