Банкар одмор платио новцем штедиша

А. А. из Ниша, благајник Војвођанске банке у том граду, сумњичи се да је од штедиша украо 70.000 евра.

Србија 06.08.2016 | 21:32
Банкар одмор платио новцем штедиша
Пљачка је откривена када је један клијент дошао да подигне свој улог и установио да му је рачун празан, док је благајник у исто вријеме био на љетовању у Грчкој. Против њега је поднесена кривична пријава и добио је отказ.

А. А. већ 14 година ради у овој банци, а његове колеге тврде да се он и раније служио новцем оних који су му га повјерили на чување. Прије неколико дана коначно је долијао.

“Штедиша се шокирао када му је речено да нема његових пара. Одмах је спроведена интерна контрола, а кад је установљено да је новац проневјерен, обавијештена је и полиција. А. А. је у то вријеме био на љетовању у Грчкој, а из банке су га позвали да се хитно врати, што је он и учинио. Кад је дошао у банку, рекао је: ‘Све сам истрошио, немам ништа да вратим'”, каже један од његових колега. Он тврди да се то могло очекивати јер су примјетили да А. А. и раније муља са штедним улозима.

“Сви су за то знали, вјечито је био у огромном минусу иако је то нама забрањено, а никада није одговарао ни дисциплински. Увијек је успијевао да се извуче и прикрије то што ради. Добио је отказ, а још један благајник је суспендован јер је требало раније да се реагује док се није ово десило”, каже саговорник “Курира”.

Приликом прве контроле установљено је да је нестало око 40.000 евра, међутим, како сазнајемо, даљим испитивањем пословања овај износ се повећао на 70.000 евра. Колики ће бити финални биланс крађе, знаће се након окончања истраге, у коју се укључило тужилаштво и нишка полиција.

Добио отказ

Против овог службеника поднесена је кривична пријава и истражује се да ли је проневјерио још новца. Банка у саопштењу наводи да је одмах након што је идентификовала случај спровела интерну истрагу. Међутим, како истичу, у циљу истраге нису у могућности да износе детаље овог догађаја, али наглашавају да ниједан њихов клијент неће бити оштећен.

Банка је саопштила да ће обештетити клијенте, а штету од крадљивца ће морати да надокнади преко суда. Међутим, како досадашња пракса показује, ниједна банка до сада није успјела да наплати украдено, с обзиром на то да су у питању огромне суме, које би несавјесни банкари потрошили до посљедњег евра.

Извор: Курир 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

штедиша.

06.08.2016 19:53

ОДМА ДИЖЕМ'МОРУ СИРОТИЊУ, НЕВЕРУЈЕМ ВИШЕ НИКОМ У ОВОЈ ДРЖАВИ! САМО САМА БАНДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

банкар

07.08.2016 10:02

Ре штедишта:Само сламарица.

Name

нн

06.08.2016 20:31

Ја будале неке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

имао своје људе

06.08.2016 20:45

Лопову недоказаном али познатом у радном окружењу и даље омогућили да ради тај посао. По мени је више крив онај који га је поставио на то мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВБ

07.08.2016 06:16

Видио како се менадзмент банке цасцава примањима, и како се проводи, па одлуцио да и он висе не зноји гузицу на салтеру за ситне паре.

ОДГОВОРИТЕ