Изложба умјетничких радова у Угљевику

Галерији Центра за културу "Филип Вишњић" Угљевик је отворена изложба уметничких радова петнест уметника учесника из Србије и Републике Српске који су од 26. јула до 6. августа учествовали на Уметничкој колонији "Угљевик 2016".

Република Српска 06.08.2016 | 21:20
Изложба умјетничких радова у Угљевику
Уметничку колонију "Угљевик 2016" организовао је Мисијски одбор Епархије зворничко-тузланске и Центар за културу "Филип Вишњић" Угљевик, уз благослов епискора зворничко-тузланског Хризостома, а генерални покровотељ је општина Угљевик.

Начелник општине Угљевик Василије Перић свечано је отворио изложбу радова, а затворио Уметничку колонију и захвалио се уметницима који су дошли да стварају у овом делу Републике Српске.



"Општина Угљевик заслужује ову Уметничку колонију, јер је ово родни крај Филипа Вишњића, великог уметника и песника. Са задовољством смо прихватили предлог нашег Епископа Хризостома да будемо дамаћини умјетницима, а да ово ликовно саборовање прерасте у традицију, а ова ликовна колонија је израз наше потребе да помогнемо материјално културу, јер је овај догађај доказ да постоји јединство нашег народа са обе стране Дрине које нико не може покидати", рекао је Перић.

У име уметника учесника Уметничке колоније Иван Коцић у знак захвалности и гостопримства даровао је слику начелнику Перићу.



Директор Центра за културу „Филип Вишњић“ Предраг Вујевић истакао је да су уметници у току трајања Уметничке колоније направили 30 уметничких дела који ће остати Центру за културу у власништву.

"Ове године у оквиру колоније трајала је школу сликања за децу узраста од пет до петнаест година, 32 учесника" рекао је Вујевић.
Начелник Перић и директор Вујевић доделили су дипломе полазницима школа сликања.

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Yутел

06.08.2016 20:58

Е цуј излозба у неком Угљевику!!! Јао циркуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик

07.08.2016 11:45

Е па да Вас информисем, у Угљевику се у Центру за културу на годисњем нивуо организује преко 50 културних догађаја који су изузетно посјећени. А Угљевик је сигурно у самом врху када су културни садржаји у питању, немојте никад коментарисати и омаловажавати никога а посебно немојте када нисте упућени....