Izložba umjetničkih radova u Ugljeviku

Galeriji Centra za kulturu "Filip Višnjić" Ugljevik je otvorena izložba umetničkih radova petnest umetnika učesnika iz Srbije i Republike Srpske koji su od 26. jula do 6. avgusta učestvovali na Umetničkoj koloniji "Ugljevik 2016".

Republika Srpska 06.08.2016 | 21:20
Izložba umjetničkih radova u Ugljeviku
Umetničku koloniju "Ugljevik 2016" organizovao je Misijski odbor Eparhije zvorničko-tuzlanske i Centar za kulturu "Filip Višnjić" Ugljevik, uz blagoslov episkora zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, a generalni pokrovotelj je opština Ugljevik.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić svečano je otvorio izložbu radova, a zatvorio Umetničku koloniju i zahvalio se umetnicima koji su došli da stvaraju u ovom delu Republike Srpske.



"Opština Ugljevik zaslužuje ovu Umetničku koloniju, jer je ovo rodni kraj Filipa Višnjića, velikog umetnika i pesnika. Sa zadovoljstvom smo prihvatili predlog našeg Episkopa Hrizostoma da budemo damaćini umjetnicima, a da ovo likovno saborovanje preraste u tradiciju, a ova likovna kolonija je izraz naše potrebe da pomognemo materijalno kulturu, jer je ovaj događaj dokaz da postoji jedinstvo našeg naroda sa obe strane Drine koje niko ne može pokidati", rekao je Perić.

U ime umetnika učesnika Umetničke kolonije Ivan Kocić u znak zahvalnosti i gostoprimstva darovao je sliku načelniku Periću.



Direktor Centra za kulturu „Filip Višnjić“ Predrag Vujević istakao je da su umetnici u toku trajanja Umetničke kolonije napravili 30 umetničkih dela koji će ostati Centru za kulturu u vlasništvu.

"Ove godine u okviru kolonije trajala je školu slikanja za decu uzrasta od pet do petnaest godina, 32 učesnika" rekao je Vujević.
Načelnik Perić i direktor Vujević dodelili su diplome polaznicima škola slikanja.

BN televizija (V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Yutel

06.08.2016 20:58

E cuj izlozba u nekom Ugljeviku!!! Jao cirkusa

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

07.08.2016 11:45

E pa da Vas informisem, u Ugljeviku se u Centru za kulturu na godisnjem nivuo organizuje preko 50 kulturnih događaja koji su izuzetno posjećeni. A Ugljevik je sigurno u samom vrhu kada su kulturni sadržaji u pitanju, nemojte nikad komentarisati i omalovažavati nikoga a posebno nemojte kada niste upućeni....