ОИ: Крунићева изгубила од Младеновићеве! Ана повела, па се ''распала''!

Ана Ивановић већ у првом колу окончала је учешће на олимпијском турниру у Рио де Жанеиру. Српска тенисерка Александра Крунић изгубила је од Кристине Младеновић са 6:1, 6:4 у првом колу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру. Остала је у женској конкуренцији још само Јелена Јанковић.

Тенис 06.08.2016 | 19:15
ОИ: Крунићева изгубила од Младеновићеве! Ана повела, па се ''распала''!
Српска тенисерка изгубила је од Карле Суарес Наваро са 2:6, 6:1, 6:2, што јој је био други пораз у четири меча са девојком из Шпаније.

После сјајног првог сета, игра Ивановићеве потпуно се распала, правила је много грешака и сервис јој је био лош, па други исход и није могао да се очекује.

Игре у Пекингу Ана је пропустила због повреде, у Лондону је дошла до треће рунде, а сада није успела да победи ни у првом колу.

Ток меча:

Ана је одлично почела меч и већ у првом гему направила је брејк који је рутински потврдила за 2:0. Први испит за Ану био је четврти гем, дошло се до изједначења, али је Ивановићева узела два поена у низу за 3:1.

У следећем гему Ивановићева је направила нови брејк – на 30:30 се лепо извукла на форхенд и направила винер, да би на брејк лопти агресивним ритерном повела са 4:1. Дошла је Ана до 5:1 и три везане сет лопте у наредном гему, али је Шпањолка везала пет поена и смањила на 5:2.

Са првим брејк лоптама Ивановићева се суочила у моменту када је сервирала за сет, али је од 15:40 дошла до освојеног сета – 6:2.

У првом гему трећег сета Ана је на 30:30 испустила скоро завршен поен, потом је изгубила и гем, а у следећем је претрпела први брејк – две дупле грешке и неизнуђена грешка форхендом, па је Суарес Наваро водила 2:0.

У трећем гему после дупле грешке ривалке Ана је дошла до брејк лопте, али је промашила бекхенд паралелу, да би потом изгубила гем (3:0). Пад у игри био је видан, на 4:1 Ана је изгубила гем на свој сервис без освојеног поена, па је Шпањолка привела други сет крају са 6:1.

Ана је била у стрмоглавом паду – при резултату 30:30 бекхенд је послала у дно мреже, да би потом и форхенд послала далеко у аут. Шпањолка је рутински потврдила брејк, а онда и направила још један за 3:0.

Повела је Суарес Наваро са 4:0, а онда је Ивановићева коначно прекинула низ од седам узастопно изгубљених гемова.

Повела је Суарес Наваро са 4:0, а онда је Ивановићева коначно прекинула низ од седам узастопно изгубљених гемова, да би потом напокон везала неколико добрих удараца и вратила један брејк (4:2).

То је била краткотрајна нада, Ана је спасла брејк лопту у следећем гему, али на другој је послала лопту бекхендом у мрежу (5:2), па је меч био практично готов.

Крунићева је добила шансу након одустајања Украјинке Цуренко, ипак, играла и у синглу на Олимпијским играма. Није се дуго задржала на терену...

Александра Крунић изненада је добила прилику да се такмичи и у синглу на Олимпијским играма у Рију. Било је предвиђено да Српкиња наступи само у дублу са Јеленом Јанковић, али је после одустајања Лесије Цуренко из Украјине "улетела" у главни реб сингла.

У току дана добила је позив да одмери снаге са Кристином Младеновић из Француске. Нажалост, није се дуго задржала на терену 6:1, 6:4.

Српска тенисерка, очигледно недовољно припремљена за сингл наступе, није пружила јак отпор 38. играчици света. Францускиња је први сет добила за 26 минута, препустивши Крунићевој само један гем. Далеко јачи отпор Александра је пружила у другом сету. Ипак, поклекла је у финишу када је при резултату 4:4 испустила сервис.

Кристина Младеновић је искористила прилику и решила меч 1. кола са 2:0.

Ако ништа друго, Крунићева је имала деби на Олимпијским играма што би могло да јој доста помогне у наредном мечу, а то је дубл са Јеленом Јанковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар