OI: Krunićeva izgubila od Mladenovićeve! Ana povela, pa se ''raspala''!

Ana Ivanović već u prvom kolu okončala je učešće na olimpijskom turniru u Rio de Žaneiru. Srpska teniserka Aleksandra Krunić izgubila je od Kristine Mladenović sa 6:1, 6:4 u prvom kolu olimpijskog turnira u Rio de Žaneiru. Ostala je u ženskoj konkurenciji još samo Jelena Janković.

Tenis 06.08.2016 | 19:15
OI: Krunićeva izgubila od Mladenovićeve! Ana povela, pa se ''raspala''!
Srpska teniserka izgubila je od Karle Suares Navaro sa 2:6, 6:1, 6:2, što joj je bio drugi poraz u četiri meča sa devojkom iz Španije.

Posle sjajnog prvog seta, igra Ivanovićeve potpuno se raspala, pravila je mnogo grešaka i servis joj je bio loš, pa drugi ishod i nije mogao da se očekuje.

Igre u Pekingu Ana je propustila zbog povrede, u Londonu je došla do treće runde, a sada nije uspela da pobedi ni u prvom kolu.

Tok meča:

Ana je odlično počela meč i već u prvom gemu napravila je brejk koji je rutinski potvrdila za 2:0. Prvi ispit za Anu bio je četvrti gem, došlo se do izjednačenja, ali je Ivanovićeva uzela dva poena u nizu za 3:1.

U sledećem gemu Ivanovićeva je napravila novi brejk – na 30:30 se lepo izvukla na forhend i napravila viner, da bi na brejk lopti agresivnim riternom povela sa 4:1. Došla je Ana do 5:1 i tri vezane set lopte u narednom gemu, ali je Španjolka vezala pet poena i smanjila na 5:2.

Sa prvim brejk loptama Ivanovićeva se suočila u momentu kada je servirala za set, ali je od 15:40 došla do osvojenog seta – 6:2.

U prvom gemu trećeg seta Ana je na 30:30 ispustila skoro završen poen, potom je izgubila i gem, a u sledećem je pretrpela prvi brejk – dve duple greške i neiznuđena greška forhendom, pa je Suares Navaro vodila 2:0.

U trećem gemu posle duple greške rivalke Ana je došla do brejk lopte, ali je promašila bekhend paralelu, da bi potom izgubila gem (3:0). Pad u igri bio je vidan, na 4:1 Ana je izgubila gem na svoj servis bez osvojenog poena, pa je Španjolka privela drugi set kraju sa 6:1.

Ana je bila u strmoglavom padu – pri rezultatu 30:30 bekhend je poslala u dno mreže, da bi potom i forhend poslala daleko u aut. Španjolka je rutinski potvrdila brejk, a onda i napravila još jedan za 3:0.

Povela je Suares Navaro sa 4:0, a onda je Ivanovićeva konačno prekinula niz od sedam uzastopno izgubljenih gemova.

Povela je Suares Navaro sa 4:0, a onda je Ivanovićeva konačno prekinula niz od sedam uzastopno izgubljenih gemova, da bi potom napokon vezala nekoliko dobrih udaraca i vratila jedan brejk (4:2).

To je bila kratkotrajna nada, Ana je spasla brejk loptu u sledećem gemu, ali na drugoj je poslala loptu bekhendom u mrežu (5:2), pa je meč bio praktično gotov.

Krunićeva je dobila šansu nakon odustajanja Ukrajinke Curenko, ipak, igrala i u singlu na Olimpijskim igrama. Nije se dugo zadržala na terenu...

Aleksandra Krunić iznenada je dobila priliku da se takmiči i u singlu na Olimpijskim igrama u Riju. Bilo je predviđeno da Srpkinja nastupi samo u dublu sa Jelenom Janković, ali je posle odustajanja Lesije Curenko iz Ukrajine "uletela" u glavni reb singla.

U toku dana dobila je poziv da odmeri snage sa Kristinom Mladenović iz Francuske. Nažalost, nije se dugo zadržala na terenu 6:1, 6:4.

Srpska teniserka, očigledno nedovoljno pripremljena za singl nastupe, nije pružila jak otpor 38. igračici sveta. Francuskinja je prvi set dobila za 26 minuta, prepustivši Krunićevoj samo jedan gem. Daleko jači otpor Aleksandra je pružila u drugom setu. Ipak, poklekla je u finišu kada je pri rezultatu 4:4 ispustila servis.

Kristina Mladenović je iskoristila priliku i rešila meč 1. kola sa 2:0.

Ako ništa drugo, Krunićeva je imala debi na Olimpijskim igrama što bi moglo da joj dosta pomogne u narednom meču, a to je dubl sa Jelenom Janković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar