Емотивна Јелена: Што нисам у Рију? Смијаћете се!

Најуспешнија руска атлетичарка објавила детаљну поруку на Инстаграму, којом је објаснила зашто не учествује на Олимпијским играма.

Остали спортови 13.08.2016 | 17:45
Емотивна Јелена: Што нисам у Рију? Смијаћете се!
Двострука олимпијска шампионка из Волгограда, лепа Јелена Исинбајева (34), овог лета није у Рио де Жанеиру због званичне забране Светске атлетске федерације (ИААФ).

Најуспешнија атлетичарка Русије веома је тешко поднела чињеницу да се неће борити за треће олимпијско и злато, што је јавно неколико пута признала.

Ипак, најемотивнију поруку досад објавила је у ноћи отвања Игара у Рију, када је на свом Инстаграм профилу "окачила" сопствену фотографију, уз коментар:

"Драги пријатељи, данас ми је постало потпуно јасно зашто ми ИААФ није дозволио да се такмичим у Рију. Смејаћете се, али не би било толико смешно, да није тужно", почела је Јелена.

"Светска анти-допинг агенција (WАДА) и Међународни олимпијски комитет (ИОЦ) немају никакве доказе против мене. ИААФ такође нема ништа о мени када је допинг у питању. Потпуно сам 'чиста' и искрена, а моја комплетна каријера то и потврђује. Једини проблем због којег нисам у Рију је чињеница да последње две године живим и тренирам у Русији. Боже, то је тако смешно...", написала је Исинбајева.

"Стога, други спористи једноставно тренирају и живе у својим земљама, док сам ја морала да напустим своју државу, да напустим својим породицу и тренера, да бих у том случају имала шансу да напустим на Олимпијским играма у Рију!", подвукла је Јелена.

Објаснивши да су званичници потврдили да су све оптужбе против ње засноване на конфликту са Атлетском федерацијом Русије, Исинбајева је додала и:

"ИААФ нема ништа да пријави против Дарије Клишине, као ни против мене, али Дарија ће наступити у Рију јер је три године живела и тренирала у САД, а ја нећу јер сам живела и тренирала у Русији"

"Нема директног одговора председника ИААФ на питање 'Зашто и због ког разлога је Исинбајева дисквалификована?'. Он само игнорише то питање. Нема образложења, нема одговора и и даље не одустајем од тренинга, надајући се да ће ова неправда ускоро бити отклоњена".

Захваливши се навијачима на подршци и петицијама, Исинбајева је вероватно последњи пут замолила медије да пренесу њену страну приче.

"Не дозволите председнику ИААФ (Себастијану) Коу да тврди да морам да поднесем ову одговорност као чланица Атлетске федерације Русије, јер је и Дарија такође њена чланица, али само живи у другој држави и зато не сноси одговорност за друге спортисте... Ако постоји бар једна шанса да наступим у Рију, искористићу је. Хвала вам свима на подршци!", закључила је велика шампионка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

блбл

13.08.2016 17:48

Ма да јадна она нста није крива :)

ОДГОВОРИТЕ