Emotivna Jelena: Što nisam u Riju? Smijaćete se!

Najuspešnija ruska atletičarka objavila detaljnu poruku na Instagramu, kojom je objasnila zašto ne učestvuje na Olimpijskim igrama.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 17:45
Emotivna Jelena: Što nisam u Riju? Smijaćete se!
Dvostruka olimpijska šampionka iz Volgograda, lepa Jelena Isinbajeva (34), ovog leta nije u Rio de Žaneiru zbog zvanične zabrane Svetske atletske federacije (IAAF).

Najuspešnija atletičarka Rusije veoma je teško podnela činjenicu da se neće boriti za treće olimpijsko i zlato, što je javno nekoliko puta priznala.

Ipak, najemotivniju poruku dosad objavila je u noći otvanja Igara u Riju, kada je na svom Instagram profilu "okačila" sopstvenu fotografiju, uz komentar:

"Dragi prijatelji, danas mi je postalo potpuno jasno zašto mi IAAF nije dozvolio da se takmičim u Riju. Smejaćete se, ali ne bi bilo toliko smešno, da nije tužno", počela je Jelena.

"Svetska anti-doping agencija (WADA) i Međunarodni olimpijski komitet (IOC) nemaju nikakve dokaze protiv mene. IAAF takođe nema ništa o meni kada je doping u pitanju. Potpuno sam 'čista' i iskrena, a moja kompletna karijera to i potvrđuje. Jedini problem zbog kojeg nisam u Riju je činjenica da poslednje dve godine živim i treniram u Rusiji. Bože, to je tako smešno...", napisala je Isinbajeva.

"Stoga, drugi sporisti jednostavno treniraju i žive u svojim zemljama, dok sam ja morala da napustim svoju državu, da napustim svojim porodicu i trenera, da bih u tom slučaju imala šansu da napustim na Olimpijskim igrama u Riju!", podvukla je Jelena.

Objasnivši da su zvaničnici potvrdili da su sve optužbe protiv nje zasnovane na konfliktu sa Atletskom federacijom Rusije, Isinbajeva je dodala i:

"IAAF nema ništa da prijavi protiv Darije Klišine, kao ni protiv mene, ali Darija će nastupiti u Riju jer je tri godine živela i trenirala u SAD, a ja neću jer sam živela i trenirala u Rusiji"

"Nema direktnog odgovora predsednika IAAF na pitanje 'Zašto i zbog kog razloga je Isinbajeva diskvalifikovana?'. On samo ignoriše to pitanje. Nema obrazloženja, nema odgovora i i dalje ne odustajem od treninga, nadajući se da će ova nepravda uskoro biti otklonjena".

Zahvalivši se navijačima na podršci i peticijama, Isinbajeva je verovatno poslednji put zamolila medije da prenesu njenu stranu priče.

"Ne dozvolite predsedniku IAAF (Sebastijanu) Kou da tvrdi da moram da podnesem ovu odgovornost kao članica Atletske federacije Rusije, jer je i Darija takođe njena članica, ali samo živi u drugoj državi i zato ne snosi odgovornost za druge sportiste... Ako postoji bar jedna šansa da nastupim u Riju, iskoristiću je. Hvala vam svima na podršci!", zaključila je velika šampionka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

blbl

13.08.2016 17:48

Ma da jadna ona nsta nije kriva :)

ODGOVORITE