Видео: "Тобџије" се распуцале - "осмица" у Норвешкој!

Екипа Арсенала је на пријатељском мечу убедљиво савладала екипу Викинга и декласирала норвешки тим резултатом 8:0.

Фудбал 06.08.2016 | 14:30
Видео: "Тобџије" се распуцале - "осмица" у Норвешкој!
"Тобџије" су након бледе представе у првих 45 минута и тек минималне предности, експлодирале у наставку меча и потврдили своју класу.

Сјајан утисак оставио је Алекс Ивоби, Мохамед Елнени најавио место у стартној постави уз Гранита Џаку у везном реду, а Санти Касорла показао да ће опет имати огромну игру у креирању напада Арсенала.

Могли су гости већ у трећем минуту меча да поведу, када је одбрамбени играч Норвежана срушио Матјеа Дебишија, па је судија показао на белу тачку, али је ударац Сантија Касорле одбранио голман Викинга.

После пола сата игре, Касорла је извео корнер погодивши Елненија који је сјајно шутирао главом у десни угао, али је она закачила Кембела коме је приписан први гол премијерлигашког клуба.

Љубитељи фудбала имали су прилику да гледају прелепе акције и игре у пољу коју су стварали играчи енглеског тима и у другом полувремену постигли још седам голова.

У 50. минуту повели су акцију са центра и на асистенцију Волкота шпански фудбалер Касорла је погодио са око 20 метара, те после дужег времена због бројних повреда постигао гол у дресу Арсенала.

Три минута касније стрелац је био и енглески репрезентативац Волкот, за убедљивих 3:0. Ипак, ни ту није био краја невољама пред голом Норвежана, па је после центаршута Кембела, Мајкл Хаукаус убацио лопту у своју мрежу.

Тим из Лондона био је јачи и супериорнији што се и очекивало и после убедљивих 4:0, а до краја утакмице је постигао још четири поготка.

Прва следећа акција у шеснаестерцу Викинга резултирала је мајсторијом Костариканца Кембела, који је после остављене лопте Ивобија у 60. минуту био стрелац петог гола.

Ивоби, који је у 46. минуту заменио Окслејд-Чемберлена, био је један од најбољих на терену постигавши два гола у наставку дуела.

Прво је после паса омаленог везисте Касорле у 71. минуту био стрелац, да би после десет минута дуплирао свој учинак, после сјајне завршнице и асистенције Аделаиде.

Тачку на овај меч ставио је 21-годишњи нападач Акпом Чупа, минут пре истека 90, када је после одбране голман Аустбоа поставио коначних и убедљивих 8:0 за тим Арсена Венгера.

Наредни пријатељски дуел, "Тобџије" ће одиграти са Манчестер Ситијем 7. августа и то ће бити генерална проба пред почетак сезоне и прве лигашке утакмице са Ливерпулом 14. августа на Емиратима.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар