Video: "Tobdžije" se raspucale - "osmica" u Norveškoj!

Ekipa Arsenala je na prijateljskom meču ubedljivo savladala ekipu Vikinga i deklasirala norveški tim rezultatom 8:0.

Fudbal 06.08.2016 | 14:30
Video: "Tobdžije" se raspucale - "osmica" u Norveškoj!
"Tobdžije" su nakon blede predstave u prvih 45 minuta i tek minimalne prednosti, eksplodirale u nastavku meča i potvrdili svoju klasu.

Sjajan utisak ostavio je Aleks Ivobi, Mohamed Elneni najavio mesto u startnoj postavi uz Granita Džaku u veznom redu, a Santi Kasorla pokazao da će opet imati ogromnu igru u kreiranju napada Arsenala.

Mogli su gosti već u trećem minutu meča da povedu, kada je odbrambeni igrač Norvežana srušio Matjea Debišija, pa je sudija pokazao na belu tačku, ali je udarac Santija Kasorle odbranio golman Vikinga.

Posle pola sata igre, Kasorla je izveo korner pogodivši Elnenija koji je sjajno šutirao glavom u desni ugao, ali je ona zakačila Kembela kome je pripisan prvi gol premijerligaškog kluba.

Ljubitelji fudbala imali su priliku da gledaju prelepe akcije i igre u polju koju su stvarali igrači engleskog tima i u drugom poluvremenu postigli još sedam golova.

U 50. minutu poveli su akciju sa centra i na asistenciju Volkota španski fudbaler Kasorla je pogodio sa oko 20 metara, te posle dužeg vremena zbog brojnih povreda postigao gol u dresu Arsenala.

Tri minuta kasnije strelac je bio i engleski reprezentativac Volkot, za ubedljivih 3:0. Ipak, ni tu nije bio kraja nevoljama pred golom Norvežana, pa je posle centaršuta Kembela, Majkl Haukaus ubacio loptu u svoju mrežu.

Tim iz Londona bio je jači i superiorniji što se i očekivalo i posle ubedljivih 4:0, a do kraja utakmice je postigao još četiri pogotka.

Prva sledeća akcija u šesnaestercu Vikinga rezultirala je majstorijom Kostarikanca Kembela, koji je posle ostavljene lopte Ivobija u 60. minutu bio strelac petog gola.

Ivobi, koji je u 46. minutu zamenio Okslejd-Čemberlena, bio je jedan od najboljih na terenu postigavši dva gola u nastavku duela.

Prvo je posle pasa omalenog veziste Kasorle u 71. minutu bio strelac, da bi posle deset minuta duplirao svoj učinak, posle sjajne završnice i asistencije Adelaide.

Tačku na ovaj meč stavio je 21-godišnji napadač Akpom Čupa, minut pre isteka 90, kada je posle odbrane golman Austboa postavio konačnih i ubedljivih 8:0 za tim Arsena Vengera.

Naredni prijateljski duel, "Tobdžije" će odigrati sa Mančester Sitijem 7. avgusta i to će biti generalna proba pred početak sezone i prve ligaške utakmice sa Liverpulom 14. avgusta na Emiratima.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar