БЕЛ: Остенде шокирао Бриж!

Желиш да срушиш шампиона? Треба ти велики голман! Прото, свака ти част за лопту! Остенде савладао Бриж у изузетно занимљивој премијери другог гола белгијског шампионата - 1:0.

Фудбал 06.08.2016 | 11:30
БЕЛ: Остенде шокирао Бриж!
Да би оствари велики резултат, каква је између осталог и победа над актуелним шампионом, онда мораш да имаш и великог голмана, а Остенде га има! У питању је легендарни голман Андерлехта Силвио Прото, који не само да је успео да одбрани све ударце играча Брижа у овој утакмици, већ је директно учествовао у победничком поготку свог тима у последњим тренуцима утакмице - 1:0 (0:0).

Стрелац одлучујућег гола био је Јасин Ел Ганаси, који је на прави начин крунисао додавањеМусуна, али је све заправо кренуло од Протоа, који је на феноменалан начин деганжирао дијагоналну лопту, пронашао Фернанда Канесина, а онда су уследила још два паса и коначна капитулација Лудовика Бутела.

А само минут раније висио је гол домаћина у ваздуху, међутим, у оптштој гужви Весли да Силва није успео да затресе мрежу Остендеа, па је уследила казна.

Оба тима су играла изузетно офанзивно током свих 90 минута, али су гости, како се и очекивало, били за нијансу конкретнији. Ипак, у самој завршници им је пала концетрација, па је уследила брза контра и велико изненађење на старту

ПРО ЛИГА - 2. коло:

Остенде - Клуб Бриж 1:0 (1:0)
/Ел Ганаси 90/

Субота:
18.00 Мускрон – Шарлроа
20.00 Еупен – Мехелен
20.00 Васланд Беверен - Зулте Варегем
20.30 Стандард - Сент Трујден

Недеља:
14.30 Локерен – Вестерло
18.00 Андерлехт – Кортрајк
20.00 Гент - Генк

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар