BEL: Ostende šokirao Briž!

Želiš da srušiš šampiona? Treba ti veliki golman! Proto, svaka ti čast za loptu! Ostende savladao Briž u izuzetno zanimljivoj premijeri drugog gola belgijskog šampionata - 1:0.

Fudbal 06.08.2016 | 11:30
BEL: Ostende šokirao Briž!
Da bi ostvari veliki rezultat, kakva je između ostalog i pobeda nad aktuelnim šampionom, onda moraš da imaš i velikog golmana, a Ostende ga ima! U pitanju je legendarni golman Anderlehta Silvio Proto, koji ne samo da je uspeo da odbrani sve udarce igrača Briža u ovoj utakmici, već je direktno učestvovao u pobedničkom pogotku svog tima u poslednjim trenucima utakmice - 1:0 (0:0).

Strelac odlučujućeg gola bio je Jasin El Ganasi, koji je na pravi način krunisao dodavanjeMusuna, ali je sve zapravo krenulo od Protoa, koji je na fenomenalan način deganžirao dijagonalnu loptu, pronašao Fernanda Kanesina, a onda su usledila još dva pasa i konačna kapitulacija Ludovika Butela.

A samo minut ranije visio je gol domaćina u vazduhu, međutim, u optštoj gužvi Vesli da Silva nije uspeo da zatrese mrežu Ostendea, pa je usledila kazna.

Oba tima su igrala izuzetno ofanzivno tokom svih 90 minuta, ali su gosti, kako se i očekivalo, bili za nijansu konkretniji. Ipak, u samoj završnici im je pala koncetracija, pa je usledila brza kontra i veliko iznenađenje na startu

PRO LIGA - 2. kolo:

Ostende - Klub Briž 1:0 (1:0)
/El Ganasi 90/

Subota:
18.00 Muskron – Šarlroa
20.00 Eupen – Mehelen
20.00 Vasland Beveren - Zulte Varegem
20.30 Standard - Sent Trujden

Nedelja:
14.30 Lokeren – Vesterlo
18.00 Anderleht – Kortrajk
20.00 Gent - Genk

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar