ХОЛ: Кренула сезона! Ужасни НЕЦ једва избјегао бруку!

Нема Лимбомба, нема ни бодова! Цволе био бољи, али се задовољио бодом на отварању Ередивизије (1:1).

Фудбал 06.08.2016 | 10:00
ХОЛ: Кренула сезона! Ужасни НЕЦ једва избјегао бруку!
Далеко од тога да су у Нејмехену задовољни што су мршавим ремијем против Цволеа (1:1) и бодом отворили нову сезону, али ако знају да су протеклих недеља примали по пет комада у пријатељским утакмицама са друголигашима, онда нека ћуте и чекају боље дане.

Једноставно, вечерас се видело колико им фали Ентони Лимбомб, крилни нападач којег су недавно продали Брижу, па ће бити прави изазов да изборе опстанак у Ередивизији без њега ове сезоне.

И вечерас су јурили предност противника, а млади Квинси Меник је сјајном индивидуалном акцијом у 32. минуту лагано прошетао одбрану НЕЦ-а и матирао голамана Дела за вођство Цволеа. Домаћин се тргао после тог гола, заиграо ангажованије, али је опет тешко долазио до прилике. Није грубо рећи да је гостујући тим био бољи у већем делу меча и да има за чим да жали, јер НЕЦ није деловао као озбиљан противник. 

Ипак, до изједначења зелено-црвени су стигли у јеку напада гостију, а за поравнање резултата се побринуо Немац Реџи Офосу, који се у 64. минуту сјајно искрао и пласирао лопту испод голмана Цволеа за коначних 1:1. Имао је и мало среће приликом гола јер је једва исконтролисао лопту, али је показао рутину приликом тог потеза.

До краја меча оба тима нису створили озбиљније прилике, гости су се задовољили и ремијем, па су мудро сачували бод, мада имају за чим да жале јер је НЕЦ показао да није ништа нарочито барем на старту нове сезоне.

ЕРЕДИВИЗИЈА – 1. КОЛО

Петак

НЕЦ – Цволе 1:1 (0:1)
/Офосу 64 – Меник 32/

Субота

18.30 Ден Хаг – ГА Иглс
19.45 Твенте – Ексцелзиор
19.45 Утрехт – ПСВ
20.45 Виљем – Витесе

Недеља

12.30 Гронинген – Фајенорд
14.30 АЗ Алкмар – Херенвен
14.30 Спарта – Ајакс
16.45 Рода – Хераклес

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар