HOL: Krenula sezona! Užasni NEC jedva izbjegao bruku!

Nema Limbomba, nema ni bodova! Cvole bio bolji, ali se zadovoljio bodom na otvaranju Eredivizije (1:1).

Fudbal 06.08.2016 | 10:00
HOL: Krenula sezona! Užasni NEC jedva izbjegao bruku!
Daleko od toga da su u Nejmehenu zadovoljni što su mršavim remijem protiv Cvolea (1:1) i bodom otvorili novu sezonu, ali ako znaju da su proteklih nedelja primali po pet komada u prijateljskim utakmicama sa drugoligašima, onda neka ćute i čekaju bolje dane.

Jednostavno, večeras se videlo koliko im fali Entoni Limbomb, krilni napadač kojeg su nedavno prodali Brižu, pa će biti pravi izazov da izbore opstanak u Erediviziji bez njega ove sezone.

I večeras su jurili prednost protivnika, a mladi Kvinsi Menik je sjajnom individualnom akcijom u 32. minutu lagano prošetao odbranu NEC-a i matirao golamana Dela za vođstvo Cvolea. Domaćin se trgao posle tog gola, zaigrao angažovanije, ali je opet teško dolazio do prilike. Nije grubo reći da je gostujući tim bio bolji u većem delu meča i da ima za čim da žali, jer NEC nije delovao kao ozbiljan protivnik. 

Ipak, do izjednačenja zeleno-crveni su stigli u jeku napada gostiju, a za poravnanje rezultata se pobrinuo Nemac Redži Ofosu, koji se u 64. minutu sjajno iskrao i plasirao loptu ispod golmana Cvolea za konačnih 1:1. Imao je i malo sreće prilikom gola jer je jedva iskontrolisao loptu, ali je pokazao rutinu prilikom tog poteza.

Do kraja meča oba tima nisu stvorili ozbiljnije prilike, gosti su se zadovoljili i remijem, pa su mudro sačuvali bod, mada imaju za čim da žale jer je NEC pokazao da nije ništa naročito barem na startu nove sezone.

EREDIVIZIJA – 1. KOLO

Petak

NEC – Cvole 1:1 (0:1)
/Ofosu 64 – Menik 32/

Subota

18.30 Den Hag – GA Igls
19.45 Tvente – Ekscelzior
19.45 Utreht – PSV
20.45 Viljem – Vitese

Nedelja

12.30 Groningen – Fajenord
14.30 AZ Alkmar – Herenven
14.30 Sparta – Ajaks
16.45 Roda – Herakles

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar