Чемпионшип: Јокан срушио Бенитеза на старту!

Јокан срушио највећег фаворита: Рафин Њукасл пао у Темзу! Фулам савладао Свраке на отварању Чемпионшипа са 1:0.

Фудбал 06.08.2016 | 09:30
Чемпионшип: Јокан срушио Бенитеза на старту!
Славиша Јокановић и његов Фулам приредили су Рафаелу Бенитезу и Њукаслу непријатан дочек у Чемпионшип.

У дуелу некадашњег и дојучерашњег премијерлигаша, победу је однео лондонски тим - 1:0 (1:0), голом Мета Смита главом након корнера у 45. минуту.

Фулам је из елитног друштва испао 2014. године и две сезоне у другој лиги окончао на 17, односно 20. позицији.

Њукасл је останком Бенитеза и довођењем неколико квалитетних појачања показао намеру да се одмах врати у Премијер лигу, али је већ на првом гостовању увидео да ће имати изузетно тежак посао. Наравно, такмичење траје чак 46 кола, тако да један пораз не мора ништа да значи...

Александар Митровић пропустио је прву званичну утакмицу "сврака" у новој сезони због искључења у мечу последњег кола против Тотенхема. До повратка на терен предстоје му још три меча паузе.

Почело је спектакуларно! Већ на отварању нове сезоне у Чемпиншипу видели смо суноврат по многима главног фаворита за експресан повратак у Премијер лигу, а за највеће изненађење побринуо се Славиша Јокановић. Српски тренер, који је прошле сезоне једва изборио опстанак са Фуламом, маестрално је вечерас поставио тактику којом су фудбалери из Лондона на свом Крејвен Котиџу поразили Њукасл са 1:0.

Рафа Бенитез је промешао карте, пружио шансу од старта новајлијама попут Ричија, Ханлија, Гејла и Хејдена, али се видело да нешто поприлично не штима у игри Сврака. Александар Митровић није био у стартној постави због суспензије, а осим њега изостали су вечерас још иКрул, Сисоко, Саиве, Тиоте, Дијаме, Ривије, Де Јонг и Гуфран.

Домаћин је боље отворио меч, држао је опасни Њукасл подаље од свог гола, а до победоносног поготка стигли су у најбољем тренутку, у последњем минуту првог полувремена. Керни је извео корнер са леве стране, а у шеснаестерцу гостију сјајно је скочио Мат Смит и главом закуцао лопту у мрежу Сврака за 1:0. Био је то једини интересантан детаљ у првом делу у којем се водила углавном ровоска борба на средини терена, коју је домаћин добио.   

Пробао је  Њукасл у наставку да дође до изједначења, кренуо је Бенитезов тим у офанзиву, али је Фулам умешно знао да се одбрани. Има Јокановић искуство играња у Чемпионшипу са Вотфордом, који је увео у елиту пре две године, и то искуство је демонстрирао баш вечерас. Сјајно је неутралисао игру противника, а и када је Њукасл долазио у шансе није успевао да прође последњу препреку, солидног голмана Батона.

Најбољу прилику за госте пропустио је Мет Ричи средином другог дела, можда су Свраке оштећене и за пенал у финишу. Ипак, ни евентуално изједначење не би могло да умањи горчину коју су осетили њихови навијачи вечерас у Лондону. Једноставно, Њукасл није био на нивоу и Бенитез ће то морати да исправи пуно тога уколико жели да се прошета кроз Чемпионшип, како су му многи предвиђали пре почетка нове сезоне.

ЧЕМПИОНШИП – 1. КОЛО

Петак

Фулам – Њукасл 1:0 (1:0)
/Смит 45/

Субота

16.00 Бирмингем – Кардиф
16.00 Блекбурн – Норич
16.00 Бристол Сити – Виган
16.00 Дерби – Брајтон
16.00 Хадерсфилд – Брентфорд
16.00 Ипсвич – Барнсли
16.00 Нотингем Форест – Бартон
16.00 Рединг – Престон
16.00 Ротерам – Вулвс

Недеља

13.00 КПР – Лидс
17.30 Шефилд Венздеј – Астон Вила 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар