Čempionšip: Jokan srušio Beniteza na startu!

Jokan srušio najvećeg favorita: Rafin Njukasl pao u Temzu! Fulam savladao Svrake na otvaranju Čempionšipa sa 1:0.

Fudbal 06.08.2016 | 09:30
Čempionšip: Jokan srušio Beniteza na startu!
Slaviša Jokanović i njegov Fulam priredili su Rafaelu Benitezu i Njukaslu neprijatan doček u Čempionšip.

U duelu nekadašnjeg i dojučerašnjeg premijerligaša, pobedu je odneo londonski tim - 1:0 (1:0), golom Meta Smita glavom nakon kornera u 45. minutu.

Fulam je iz elitnog društva ispao 2014. godine i dve sezone u drugoj ligi okončao na 17, odnosno 20. poziciji.

Njukasl je ostankom Beniteza i dovođenjem nekoliko kvalitetnih pojačanja pokazao nameru da se odmah vrati u Premijer ligu, ali je već na prvom gostovanju uvideo da će imati izuzetno težak posao. Naravno, takmičenje traje čak 46 kola, tako da jedan poraz ne mora ništa da znači...

Aleksandar Mitrović propustio je prvu zvaničnu utakmicu "svraka" u novoj sezoni zbog isključenja u meču poslednjeg kola protiv Totenhema. Do povratka na teren predstoje mu još tri meča pauze.

Počelo je spektakularno! Već na otvaranju nove sezone u Čempinšipu videli smo sunovrat po mnogima glavnog favorita za ekspresan povratak u Premijer ligu, a za najveće iznenađenje pobrinuo se Slaviša Jokanović. Srpski trener, koji je prošle sezone jedva izborio opstanak sa Fulamom, maestralno je večeras postavio taktiku kojom su fudbaleri iz Londona na svom Krejven Kotidžu porazili Njukasl sa 1:0.

Rafa Benitez je promešao karte, pružio šansu od starta novajlijama poput Ričija, Hanlija, Gejla i Hejdena, ali se videlo da nešto poprilično ne štima u igri Svraka. Aleksandar Mitrović nije bio u startnoj postavi zbog suspenzije, a osim njega izostali su večeras još iKrul, Sisoko, Saive, Tiote, Dijame, Rivije, De Jong i Gufran.

Domaćin je bolje otvorio meč, držao je opasni Njukasl podalje od svog gola, a do pobedonosnog pogotka stigli su u najboljem trenutku, u poslednjem minutu prvog poluvremena. Kerni je izveo korner sa leve strane, a u šesnaestercu gostiju sjajno je skočio Mat Smit i glavom zakucao loptu u mrežu Svraka za 1:0. Bio je to jedini interesantan detalj u prvom delu u kojem se vodila uglavnom rovoska borba na sredini terena, koju je domaćin dobio.   

Probao je  Njukasl u nastavku da dođe do izjednačenja, krenuo je Benitezov tim u ofanzivu, ali je Fulam umešno znao da se odbrani. Ima Jokanović iskustvo igranja u Čempionšipu sa Votfordom, koji je uveo u elitu pre dve godine, i to iskustvo je demonstrirao baš večeras. Sjajno je neutralisao igru protivnika, a i kada je Njukasl dolazio u šanse nije uspevao da prođe poslednju prepreku, solidnog golmana Batona.

Najbolju priliku za goste propustio je Met Riči sredinom drugog dela, možda su Svrake oštećene i za penal u finišu. Ipak, ni eventualno izjednačenje ne bi moglo da umanji gorčinu koju su osetili njihovi navijači večeras u Londonu. Jednostavno, Njukasl nije bio na nivou i Benitez će to morati da ispravi puno toga ukoliko želi da se prošeta kroz Čempionšip, kako su mu mnogi predviđali pre početka nove sezone.

ČEMPIONŠIP – 1. KOLO

Petak

Fulam – Njukasl 1:0 (1:0)
/Smit 45/

Subota

16.00 Birmingem – Kardif
16.00 Blekburn – Norič
16.00 Bristol Siti – Vigan
16.00 Derbi – Brajton
16.00 Hadersfild – Brentford
16.00 Ipsvič – Barnsli
16.00 Notingem Forest – Barton
16.00 Reding – Preston
16.00 Roteram – Vulvs

Nedelja

13.00 KPR – Lids
17.30 Šefild Venzdej – Aston Vila 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar