Хапшења због паљења заставе

Хрватска полиција ухапсила је двојицу мушкараца који су у Книну запалили српску заставу, сазнаје Индекс.хр.

Регион 05.08.2016 | 21:18
Хапшења због паљења заставе
Према незваничним информацијама које је овај хрватски портал добио из тамошње полиције, због паљења српске заставе приведени су мушкарци стари 44 и 27 година.

Наводи се да полиција утврђује и околности певања усташких песама припадника Деветог батаљона (бојне) ХОС-а.

Исти портал је раније пренео да је група младих Хрвата уз тактове песме Марка Перковића Томпсона, на одушевјлење присутних, запалила српску заставу.

Наводи се да је најпре један младић покушао да запали српску заставу, али пошто му то није пошло за руком прискочио му је у помоћ неко с бакљом.

Застава је планула, а то је изазвало одушевљење присутних, махом младића и девојака, наводи портал.

Уз констатацију да је прослава и величање војно-полицијске акције Олуја потпуно пала у други план, хрватски портал је навео и да је претходно данас срамотни инцидент изазвао Девети батаљон када је, марширајући улицама Книна, певао усташке песме и узвикивао усташки поздрав "За дом спремни".

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Крв није вода

05.08.2016 20:54

Чак и кад би глумили , просто не могу да прикрију усташку острашћеност. У ствари из њих извире суштина, а то је патолошка мржња срба и усташка идеологија. Ето гдје су они, "цивилизовани" хрвати. Е сад било би добро да чујермо шта би њихов римокатолички поглавар Папа Фрањо рекао за такву малу изразито чисту (боље рећи очишћену) католичку државицу Хрватску. Јрл то све онако како треба да буде ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.08.2016 22:55

Пишеш у "огледало"