Hapšenja zbog paljenja zastave

Hrvatska policija uhapsila je dvojicu muškaraca koji su u Kninu zapalili srpsku zastavu, saznaje Indeks.hr.

Region 05.08.2016 | 21:18
Hapšenja zbog paljenja zastave
Prema nezvaničnim informacijama koje je ovaj hrvatski portal dobio iz tamošnje policije, zbog paljenja srpske zastave privedeni su muškarci stari 44 i 27 godina.

Navodi se da policija utvrđuje i okolnosti pevanja ustaških pesama pripadnika Devetog bataljona (bojne) HOS-a.

Isti portal je ranije preneo da je grupa mladih Hrvata uz taktove pesme Marka Perkovića Tompsona, na oduševjlenje prisutnih, zapalila srpsku zastavu.

Navodi se da je najpre jedan mladić pokušao da zapali srpsku zastavu, ali pošto mu to nije pošlo za rukom priskočio mu je u pomoć neko s bakljom.

Zastava je planula, a to je izazvalo oduševljenje prisutnih, mahom mladića i devojaka, navodi portal.

Uz konstataciju da je proslava i veličanje vojno-policijske akcije Oluja potpuno pala u drugi plan, hrvatski portal je naveo i da je prethodno danas sramotni incident izazvao Deveti bataljon kada je, marširajući ulicama Knina, pevao ustaške pesme i uzvikivao ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Krv nije voda

05.08.2016 20:54

Čak i kad bi glumili , prosto ne mogu da prikriju ustašku ostrašćenost. U stvari iz njih izvire suština, a to je patološka mržnja srba i ustaška ideologija. Eto gdje su oni, "civilizovani" hrvati. E sad bilo bi dobro da čujermo šta bi njihov rimokatolički poglavar Papa Franjo rekao za takvu malu izrazito čistu (bolje reći očišćenu) katoličku državicu Hrvatsku. Jrl to sve onako kako treba da bude ..

ODGOVORITE
Name

Re

05.08.2016 22:55

Pišeš u "ogledalo"