Анализа: Гдје су црвено-бијела дјеца?! Звезду преплавили неуспешни странци!

Славољуб Срнић је са 24 године најмлађи играч кога Гроф заиста користи у Европи. Остали? Ристић, Полетановић, Плавшић, Луковић, Бабунски... Никога нема ни на мапи! Звездо, какви су ти ово странци? Дуго су се челници Звезде хвалили какве су играче довели у овом прелазном року, али је после мечева са Лудогорецом јасно да су потпуно промашили.

Фудбал 08.08.2016 | 23:00
Анализа: Гдје су црвено-бијела дјеца?! Звезду преплавили неуспешни странци!
Звездо, где су ти млади играчи? Болан пораз од Лудогореца је, нажалост, оголио све скриване проблеме црвено-белих, а један од њих, без дилеме је и тај што су у редовима шампиона потпуно заборавили на оне најмлађе. На оне који су стасали у Звезди, или бар на овим просторима, и који знају шта значи носити њен грб на грудима. На оне којима, упркос годинама, никада не би пало на памет да рецимо направе онакву глупост у полувремену!

Може ли неко данас, после две године, реално проценити квалитете талентованог Михаила Ристића? Може, али само на основу индиција. Млади везиста, од овог лета по потреби и леви бек, ни у трећој сезони никако да добије праву шансу на европској позорници. А све на уштрб Ле Талека, који је потпуно ван форме! У четири утакмице, уписао је 16 минута, и то у продужецима када је Лудогорец већ водио са 4:2. Да ли се тако постаје играч?

Ипак, многи чекају и на тих 16 минутаи. Плавшић пре свих, који је и те како био важан шраф када се јурила титула. Чим је добио шансу у Суперлиги, дао је еврогол Напретку, али у Европи предност има Моуче, који није ни постојао на терену против Лудогореца.

А, шта тек рећи за Полетановића и Андрију Луковића? Бивши везиста Гента још и добија шансу у Суперлиги, чак се уписао у стрелце против Металца и био играч утакмице, али то није довољно чак ни за место на клупи када се игра у Европи! Луковић је тек посебна прича. Момак који је поникао у Звезди, а после играо у ПСВ-у, ове сезоне је одиграо укупно седам минута против Металца. Да ли би он урадио оно што је Канга? Никада. Као што не би ни, рецимо, Давид Бабунски.

На крају, они ће можда кад-тад и добити шансу, али сумњамо да ће је дочекати два Стефана, Илић и Милошевић, наши златни орлићи са Новог Зеланда.

Од свих њих, неко уђе са клупе, неко седи на клупи, а неко ни није на клупи.... Звезда нема Барселонину “Ла Масију”, али и те како има играча који могу да јој помогну.

Дуго су се челници Звезде хвалили какве су играче довели у овом прелазном року, али је после мечева са Лудогорецом јасно да су потпуно промашили.

Превише странаца је у овом прелазном року обукло црвено-бели дрес, али нико од њих није донео квалитет. Довођене су мачке у џаку, непровереног су и сумњивог квалитета. Све је још горе ако се зна да је очуван костур екипе из прошле сезоне, тима који се суверено прошетао до освајања 27. титуле. Отишао је само Грујић, а његово одсуство је морало да надомести чак три страна играча! И они су одмах заузели место у првом тиму.

Тако су Звезду “појачали” Канга, Руиз, Моуче и Фибел, али се нико од њих није доказао. Божовић је на силу убацивао Моучеа и Руиза, иако је било јасно да су неспремни. Због тога су испаштали Плавшић, Бабунски, Полетановић, Ристић...

Канга је показао одређени квалитет, али је све то пустио низ воду искључењем против Лудогореца. Управа мора да сноси одговорност због тога што је играче доводила „на кило”. Циљ је био само да се доведе што више играча, квалитет очигледно није био примаран. Најбитније је било да играч нема уговор и аутоматски је на списку жеља црвено-белих.

Одговорност за испадање има и тренер Божовић, јер је непроверене играче одмах убацивао у тим, иако је и лаицима било јасно да они не заслужују дрес Звезде.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар