Analiza: Gdje su crveno-bijela djeca?! Zvezdu preplavili neuspešni stranci!

Slavoljub Srnić je sa 24 godine najmlađi igrač koga Grof zaista koristi u Evropi. Ostali? Ristić, Poletanović, Plavšić, Luković, Babunski... Nikoga nema ni na mapi! Zvezdo, kakvi su ti ovo stranci? Dugo su se čelnici Zvezde hvalili kakve su igrače doveli u ovom prelaznom roku, ali je posle mečeva sa Ludogorecom jasno da su potpuno promašili.

Fudbal 08.08.2016 | 23:00
Analiza: Gdje su crveno-bijela djeca?! Zvezdu preplavili neuspešni stranci!
Zvezdo, gde su ti mladi igrači? Bolan poraz od Ludogoreca je, nažalost, ogolio sve skrivane probleme crveno-belih, a jedan od njih, bez dileme je i taj što su u redovima šampiona potpuno zaboravili na one najmlađe. Na one koji su stasali u Zvezdi, ili bar na ovim prostorima, i koji znaju šta znači nositi njen grb na grudima. Na one kojima, uprkos godinama, nikada ne bi palo na pamet da recimo naprave onakvu glupost u poluvremenu!

Može li neko danas, posle dve godine, realno proceniti kvalitete talentovanog Mihaila Ristića? Može, ali samo na osnovu indicija. Mladi vezista, od ovog leta po potrebi i levi bek, ni u trećoj sezoni nikako da dobije pravu šansu na evropskoj pozornici. A sve na uštrb Le Taleka, koji je potpuno van forme! U četiri utakmice, upisao je 16 minuta, i to u produžecima kada je Ludogorec već vodio sa 4:2. Da li se tako postaje igrač?

Ipak, mnogi čekaju i na tih 16 minutai. Plavšić pre svih, koji je i te kako bio važan šraf kada se jurila titula. Čim je dobio šansu u Superligi, dao je evrogol Napretku, ali u Evropi prednost ima Mouče, koji nije ni postojao na terenu protiv Ludogoreca.

A, šta tek reći za Poletanovića i Andriju Lukovića? Bivši vezista Genta još i dobija šansu u Superligi, čak se upisao u strelce protiv Metalca i bio igrač utakmice, ali to nije dovoljno čak ni za mesto na klupi kada se igra u Evropi! Luković je tek posebna priča. Momak koji je ponikao u Zvezdi, a posle igrao u PSV-u, ove sezone je odigrao ukupno sedam minuta protiv Metalca. Da li bi on uradio ono što je Kanga? Nikada. Kao što ne bi ni, recimo, David Babunski.

Na kraju, oni će možda kad-tad i dobiti šansu, ali sumnjamo da će je dočekati dva Stefana, Ilić i Milošević, naši zlatni orlići sa Novog Zelanda.

Od svih njih, neko uđe sa klupe, neko sedi na klupi, a neko ni nije na klupi.... Zvezda nema Barseloninu “La Masiju”, ali i te kako ima igrača koji mogu da joj pomognu.

Dugo su se čelnici Zvezde hvalili kakve su igrače doveli u ovom prelaznom roku, ali je posle mečeva sa Ludogorecom jasno da su potpuno promašili.

Previše stranaca je u ovom prelaznom roku obuklo crveno-beli dres, ali niko od njih nije doneo kvalitet. Dovođene su mačke u džaku, neproverenog su i sumnjivog kvaliteta. Sve je još gore ako se zna da je očuvan kostur ekipe iz prošle sezone, tima koji se suvereno prošetao do osvajanja 27. titule. Otišao je samo Grujić, a njegovo odsustvo je moralo da nadomesti čak tri strana igrača! I oni su odmah zauzeli mesto u prvom timu.

Tako su Zvezdu “pojačali” Kanga, Ruiz, Mouče i Fibel, ali se niko od njih nije dokazao. Božović je na silu ubacivao Moučea i Ruiza, iako je bilo jasno da su nespremni. Zbog toga su ispaštali Plavšić, Babunski, Poletanović, Ristić...

Kanga je pokazao određeni kvalitet, ali je sve to pustio niz vodu isključenjem protiv Ludogoreca. Uprava mora da snosi odgovornost zbog toga što je igrače dovodila „na kilo”. Cilj je bio samo da se dovede što više igrača, kvalitet očigledno nije bio primaran. Najbitnije je bilo da igrač nema ugovor i automatski je na spisku želja crveno-belih.

Odgovornost za ispadanje ima i trener Božović, jer je neproverene igrače odmah ubacivao u tim, iako je i laicima bilo jasno da oni ne zaslužuju dres Zvezde.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar