Дјечија амбасада захвална Епархији

Душан Томић, генерални секретар Дечје амбасаде "Међаши", основане пре три деценије, која брине о дечјим правима на тлу некадашње СФРК и која је, поред осталог, на почетку рата из Сарајева и Мостара избавила око 50.000 деце и мајки, био је јуче гост Епатхије шабачке Српске православе цркве.

Србија 05.08.2016 | 20:20
Дјечија амбасада захвална Епархији
Томић је дошао да се захвали епископу Лаврентију и његовим сарадницима задуженим за веронауку,"што су овај предмет у школама учинили омиљеним, приступачним за ђаке, које на савремен начин упућују да шире љубав и разумевање, док се широм света млади трују мржњом која рађа, поред осталог, зла попут тероризма.

Да "Међаши" је још раније упозната са мисијом епископа Лаврентија, рекао је Томић, "у земљи и расејању, па је зато и награђен Олимпијадом хуманости, највишим признањем ове организације, коју су још добили само Стефан Миленковић и Лучијано Павароти".

"Наша организација која је позната широм планете изузетно цени што Епархија шабачка брине о младима који уче веронауку и онима који не похађају тај предмет, нудећи им низ ваннаставних садржаја и литературе", истиче Томић.

"Нашу веру православље људи из ове епархије проповедају, у дословном смлислу, по њеном имену која је, заиста, права вера што се, наравно, боље схвати не само кад се по њој учи, већ и живи и ради."

БН телевизија (В.М.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

зоки

05.08.2016 18:53

Цовјек са сто фаца продаје маглу неупуценим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

05.08.2016 23:02

Три деценије генерални секретар. Паметном довољно.

ОДГОВОРИТЕ