Dječija ambasada zahvalna Eparhiji

Dušan Tomić, generalni sekretar Dečje ambasade "Međaši", osnovane pre tri decenije, koja brine o dečjim pravima na tlu nekadašnje SFRK i koja je, pored ostalog, na početku rata iz Sarajeva i Mostara izbavila oko 50.000 dece i majki, bio je juče gost Epathije šabačke Srpske pravoslave crkve.

Srbija 05.08.2016 | 20:20
Dječija ambasada zahvalna Eparhiji
Tomić je došao da se zahvali episkopu Lavrentiju i njegovim saradnicima zaduženim za veronauku,"što su ovaj predmet u školama učinili omiljenim, pristupačnim za đake, koje na savremen način upućuju da šire ljubav i razumevanje, dok se širom sveta mladi truju mržnjom koja rađa, pored ostalog, zla poput terorizma.

Da "Međaši" je još ranije upoznata sa misijom episkopa Lavrentija, rekao je Tomić, "u zemlji i rasejanju, pa je zato i nagrađen Olimpijadom humanosti, najvišim priznanjem ove organizacije, koju su još dobili samo Stefan Milenković i Lučijano Pavaroti".

"Naša organizacija koja je poznata širom planete izuzetno ceni što Eparhija šabačka brine o mladima koji uče veronauku i onima koji ne pohađaju taj predmet, nudeći im niz vannastavnih sadržaja i literature", ističe Tomić.

"Našu veru pravoslavlje ljudi iz ove eparhije propovedaju, u doslovnom smlislu, po njenom imenu koja je, zaista, prava vera što se, naravno, bolje shvati ne samo kad se po njoj uči, već i živi i radi."

BN televizija (V.M.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zoki

05.08.2016 18:53

Covjek sa sto faca prodaje maglu neupucenim!

ODGOVORITE
Name

Semberac

05.08.2016 23:02

Tri decenije generalni sekretar. Pametnom dovoljno.

ODGOVORITE