Посебни колективни уговор и за правосуђе

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић и предсједник Синдиката правосуђа Републике Српске Синиша Петровић потписали су Посебни колективни уговор за запослене у институцијама правосуђа Српске. Касиповић је рекао да се на овај начин превазилази вакуум који је постојао и штите интереси радника.

Република Српска 05.08.2016 | 16:45
Посебни колективни уговор и за правосуђе
Потписивањем овог уговора рјешавамо низ питања важних за запослене у институцијама правосуђа Републике Српске, каже министар правде Републике Српске. Напомиње да је овај акт утемељен на Закону о раду, одлуци Владе Републике Српске, додајући да његов контекст чини упутство на које имају сагласност, а које ће ријешити питање накнада превоза за запослене у институцијама правосуђа.

За Синдикат правосуђа је најбитније да су овим избјегнуте неке правне недоумице или правни вакуум који је настао недоношењем општег колективног уговора, те су дефинисана права за запослене раднике у правосудним институцијама, кажу у Синдикату.

Петровић је позвао надлежне институције да покушају да приближе ставове и донесу општи колективни уговор, који би био основни темељ за остваривање права свих радника.



БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цица

05.08.2016 15:36

Хоце ли Касиповиц на прославу олује?Посто су га дједови задузили .Онисто су по Мотикама и Дракулицу сваста радили.А Баја нас

ОДГОВОРИТЕ